Bokanmeldelse: «Kiss of the Rose» av Kate Pearce

Forlag: Penguin
Sideantall: 320
Format: Paperback

«Desperate to defeat King Richard III and gain the English crown, Henry Tudor made a pact with the Druids that bound him and his heirs to the Druids’ deadly struggle against the Vampires. Ever since, the Llewellyns, an ancient Vampire-slaying family, have been in the permanent employ of the monarchy. Now Henry VIII is on the throne and his father’s bargain has almost been forgotten – until corpses drained of blood start turning up in the most inappropriate of places, including the King’s bedchamber. But are these people the victims of the Vampires or of the Druids?»
(Beskrivelse fra Amazon.co.uk)

Sexy, men overfladisk om vampyrer i Tudortiden

En dampende het bok hvor vampyrene blir satt helt i skyggen til fordel for heltinnens trekantdrama

For å sikre seg Englands trone, inngår Kong Henrik, faren til Henrik den åttende, en pakt med druidene. I bytte mot deres støtte, lover kongen å hjelpe druidene i deres kamp mot vampyrene. 44 år senere skal det vise seg at denne pakten får ny betydning. Flere lik, helt tomme for blod, dukker opp ved hoffet til Henrik den åttende, og det blir snart klart at både kongen og hans dronning kan være i fare. Rosalind Llewellyn er født med «the Mark of Awen», et merke som tydelig viser at hun er utsett til å bli vampyrjeger, og hun blir derfor sendt til hoffet for å ta seg av vampyrtrusselen. Sammen med Rhys Williams og Sir Christopher Ellis må hun gjøre det hun kan for å beskytte de kongelige, men det skal vise seg å være alt annet enn enkelt. Ellis kommer nemlig fra en familie som har beskyttet vampyrer gjennom årtier, og Rosalind befinner seg dessuten snart i et skikkelig trekantdrama.

Tudortiden og vampyrer er to stikkord jeg vil tro appellerer til en hel del. Tudortiden er blitt skikkelig «hot» etter at tvserien med samme navn begynte å rulle over tvskjermene og vampyrer når stadig nye popularitetshøyder. Og Kate Pearce har da også klart å skape ett litt orginalt plott i denne boken. Hun har brukt mye tid på å skape myter som hun vever inn i fortellingen, og har også skapt sin egen forklaring bak Tudor-rosen.

Det starter da også meget bra. Vi dras rett inn i handlingen når Kong Henrik inngår pakten med druidene og det er vanskelig å legge fra seg boken. Den er svært lettlest og skrevet i et effektivt språk som driver handlingen fremover. Det skjer stort sett noe på hver eneste side, og det mangler ikke på dødpunkter. Trekantdramaet mellom Rhys, Christopher og Rosalind er godt skildret, i det hele tatt er kjærlighetshistorien i boken det beste ved den.

Vampyrene derimot ser vi ikke så mye til. De er der, som noen utydelige figurer i bakgrunnen, men jeg skulle ønske de hadde fått mye større plass. Det samme gjelder Tudor-historien. Kate Pearce har studert Tudortiden da hun tok historie på universitetsnivå, og det hadde derfor ikke gjort noe om hun hadde briljert litt mer med sine kunnskaper om emnet. Jeg håper at hun gjør noe med det i den neste boken i serien, «Blood of the Rose» som skal komme neste vinter.

Hvis du er på jakt etter en sexy og het kjærlighetshistorie, er dette absolutt boken for deg. Den funker godt som enkel underholdning, men heller ikke mer enn det.

Du har også muligheten til å skaffe deg et gratis eksemplar av boken, i såfall kan du gå inn på den engelske bloggen min og svare på Kate Pearce’s spørsmål: «Hva er navnet på den første, romantiske boken du leste». Da er du med i trekningen om et eksemplar av «Kiss of the Rose».

Legg inn en kommentar