Bokanmeldelse: Shadowland av Alyson Noel

Forlag: Pan Macmillan ( United Kingdom)
Sideantall: 368
Format: Paperback

» Ever and Damen have travelled through countless past lives – and fought off the world’s darkest enemies – in search of each other. But just when their destiny seems finally within reach, a powerful curse falls upon them. A single touch of their hands, a soft brush of their lips will mean death for Damen – cast into the darkness of the Shadowland. But as she seeks to break the curse, Ever meets Jude – a green-eyed, golden surfer boy who understands magick, and understands Ever better than she realises. And she begins to ask a terrifying question: even if you’re immortal, can true love really last forever?»
( Hentet fra Play,com)

Ever og Damen har vært igjennom mye, men de skal fortsatt ikke få anledning til å dyrke kjærligheten og følelsene sine. Hvis de utveksler DNA, vil Damen dø og Roman har ingen intensjon om å avsløre motgiften for å forhindre dette. Det hjelper ikke hvor mye Ever ber. Problemene tårner seg opp når Damen avslører at de kanskje ikke likevel er skjebnebestemt for hverandre. Inn på banen kommer kjekke, atletiske Jude og det viser seg at han og Ever deler mer enn et arbeid i samme butikk.

«Shadowland» var hakket bedre enn sin forgjenger og Ever er igjen blitt mer handlekraftig og sterk. Hun er fast bestemt på å finne en løsning for seg og Damen, selv om også hun begynner å tvile på om de egentlig er ment å være sammen. Roman er like ufordragelig som vi husker ham fra «Blue Moon» og Damen er bare Damen.

Boken starter rolig og bygger seg opp og Alyson Noel har nok en gang spart noen overraskelser til de siste sidene. Flere av livets store spørsmål blir viet plass: Som spørsmålet om det virkelig er slik at noe eller noen er skjebnebestemt for oss, eller er det bare tilfeldighetene som råder? Hva og hvem gjør oss til de menneskene vi er, og kan de valgene vi tar i livet være med på å påvirke både vår karma og vårt liv etter døden. Hvis det finnes et liv etter døden.

Materialisme blir også viet plass og budskapet er det Damen som fremfører:

» Ever, we are not defined by our things. It’s not the clothes that we wear, the cars that we drive, the art vi acquire – it’s not where we live – but how we live that defines us. (..) It’s our actions that are remembered long after we are gone»

Dette er sikkert veldig selvsagt for mange, men i dagens materielle samfunn har nok noen og en hver godt av å bli minnet på slike ting. Og det er en av de tingene jeg liker med denne serien. Det er ikke bare hjerte smerte og tenåringsangst, forviklinger, intriger og dramatikk i bøkene, men også underliggende budskap som handler om livet, hvordan vi lever det og hva som er meningen med at vi er til. Og alt formidles på en fin og rolig måte, det er ikke noe belærende eller påtrengende – Alyson Noel legger bare ut noen tanker og så er det opp til hver enkelt av oss å reflektere over dem.

«Shadowland» var nok en magisk leseopplevelse. Jeg ser frem til neste bok i serien, «Dark Flame».  Den utkommer i Storbitannia 1. oktober.

Legg inn en kommentar