Fakta på Fredag: «Sjarmerende Gjenbruk» av Ellen Dyrop & Hanna Kristinsdottir

Vi lever i et samfunn hvor bruk-og-kast-mentaliteten fremdeles råder. Denne boken viser deg hvordan du kan bruke om igjen ting du har i hjemmet ditt ved å gi det en ny funksjon. Modellene varierer fra klokke på kjøkkenveggen av en gammel kakeboks, til stettefat og lysekrone av bestemors kaffeservise. Forfatterne bak denne inspirerende hobbyboken er stylister og lidenskapelig opptatt av gjenbruk, noe som kommer tydelig frem i de vakre modellene.
(Beskrivelse hentet fra Gyldendal.no)

 Jeg er utrolig glad i denne boken. Det er en bok som kan inspirere, gi tips og den er en nytelse å bla i.

Jeg har bestandig vært glad i nostalgi og historie, og det har gitt seg utslag i interiøret i boligen vår. Det er få møbler som er kjøpt helt nye, det meste er arvet, funnet eller skaffet via loppemarked. Jeg liker at det er litt sjel i gjenstandene, og ikke minst synes jeg det er fint med gamle ting. Vi spiser middag av de samme middagstallerknene som bestemor og bestefar brukte da de var på vår alder, og vi spiser ved det samme kjøkkenbordet som bestefar i sin tid snekret, og som han og bestemor fortærte mange måltider ved. Nattbordet på gjesterommet er svenneprøven til bestefar og ved siden av står en gammel seng vi har fått.

Jeg bruker flittig magasiner som Vakre Hjem og Interiør for å få gode, praktiske tips til interiør og også interiørbøker. «Sjarmerende Gjenbruk» er en bok for alle som er interessert i shabby chic og nostalgi, den er stappfull av gode råd til hvordan du kan gjenbruke forskjellige gjenstander. Jeg har brukt flere av ideene jeg har funnet i boken.

I oktober i år kommer «Sjarmerende Jul», og den står på kjøpelisten min. Jeg gleder meg stort til å få enda flere tips fra de kreative sjelene bak disse utgivelsene.

Her er et lite stemningsbilde fra gangen vår tatt i jul i fjor. Kommoden er arvet, og Madonna – statuen og lysene ble med hjem fra en reise jeg hadde i Italia. Planten du så vidt ser på bildet er marmorlanterne, en av mine favoritter.

Her er bloggen til en av ildsjelene bak boken.
Og her er en til.

God fredag alle sammen!

Legg inn en kommentar