Bokanmeldelse: «Dark Touch: The Shadows»

Forlag: Red Fox
Sideantall: 240
Format: Paperback

«Fifteen-year-old Eve Evergold is cute, sassy and enjoying a busy social life. What she doesn’t know yet is that someone close to her is an evil demon that only she has the supernatural power to defeat. She needs to work out who it is – and fast! Because although there’s something very attractive about the dark side…dating a demon? Pure hell!»
( Hentet fra Amazon.co.uk)


Gotisk glamour

Dark Touch: The Shadows er lettlest chicklit med overnaturlig preg.

Sommeren er over i byen Deepdene, og Eve Evergold og vennene hennes skal snart gi seg i kast med timeplaner og lekselesing igjen. Denne høsten begynner to nye gutter på skolen. Luke Thompson er sønn av byens nye prest, han er søt og flørter med alt han ser. Mal er kjekk, tiltrekkende og meget mystisk. Mal har nettopp flyttet inn i et hus som tidligere ble eid av en rockestjerne, et hus som har rykte på seg for å være hjemsøkt. Mystiske ting begynner snart å skje i Deepdene. Mange ungdommer får nervøst sammenbrudd og må legges inn på psykiatrisk institusjon. Det snakkes om at demoner besøker folks mareritt og det blir opp til Eve å stoppe de onde maktene.

Dark Touch: The Shadows er en humoristisk og på samme tid småskummel bok. Åpningsscenen drar deg inn i en historie spekket med gotisk atmosfære og glamorøse omgivelser. Her finnes romantikk, gåter, spenning og drama i stort monn. Og boken blir mer og mer medrivende etter hvert som man leser.

Vennskapet mellom Jess og Eve er svært godt skildret og måten de klassifiserer gutter på ved å bruke «Sko-skalaen» er vittig. Luke og Mal er også godt skildret, og de vil nok appellere meget godt til målgruppen for denne serien.

Dark Touch: The Shadows er en bok som krever lite av leseren. Det er en enkel og atmosfærisk leseopplevelse og det skjer endel ting som er temmelig forutsigbart. Men det bør vel nevnes at jeg er langt fra målgruppen, som er 12 år og oppover. Jeg er temmelig sikker på at yngre lesere vil elske denne boken, særlig hvis de vil la seg underholde og koble av, bli litt småskremt og i godt humør – alt på en gang.

Forlaget skal også ha ros for å ha kreert et meget vakkert og iøyenfallende omslag, som virkelig fanger stemningen i boken: gotisk glamour.

Boken er første bok i en planlagt serie rettet mot de yngre leserne.

Legg inn en kommentar