«Det mørke tårn» blir film og tvserie

Stephen Kings «Det mørke tårn» skal festes til lerretet. Bokserien skal bli både filmtrilogi og tv – serie. Det skriver Universal Pictures og NBC, som har skaffet seg rettighetene,  i en pressemelding. 

Akiva Goldsman, Ron Howard og Brian Grazer skal produsere filmene og tv – serien. Ron Howard skal dessuten regissere den første filmen og den første sesongen av tv – serien, som vil bli skrevet at Goldsman.

Tanken er at det først skal komme én film, som så vil bli etterfulgt av en tv – serie før den andre filmen er klar. Etter den andre filmen, vil en tv – serie igjen fortsette der hvor filmen sluttet og gi publikum en dypere innsikt i hovedpersonen i serien før den tredje filmen vises.

Jeg har ventet på at det rette teamet skulle bringe disse karakterene og historiene i disse bøkene til film – og tv-seere verden rundt. Ron, Akiva og Brian har sammen med Universal og NBC vist en dyp interesse og lidenskap for «Det mørke tårn», og jeg vet at det vil gi seg utslag i en fascinerende serie filmer og fjernsynsepisoder som vil respektere verkets opprinnelse og karakterene som fansen har blitt så glade i, sier King i den samme pressemeldingen.

Serien «Det mørke tårn» består av syv bøker og utgis i 40 land. Hittil er det solgt 30 millioner eksemplarer av bøkene. I Norge kommer bok syv ut i november.

Legg inn en kommentar