Alyson Noël til Norge; Mitt første offisielle bokbad

I dag kommer Alyson Noël til Norge, og har du fulgt bloggen min en stund har du lagt merke til at jeg har skrevet en del om henne her inne tidligere.

Noël var en av de første forfatterne jeg oppdaget innenfor Young Adult (YA) og Paranormal Romance (PNR), og den første boken i hennes serie De udødelige, var også en av de første bøkene jeg anmeldte her inne. Den gangen skrev jeg ikke så lange, grundige anmeldelser som nå, men du finner tankene mine om boken her. Boken var, som nevnt, også en av inngangsportene mine til en sjanger som jeg senere har forelsket meg i og det gjør boken enda mer spesiell for meg. Etter Noël har jeg oppdaget flere spennende forfattere innenfor YA og PNR og ikke minst har jeg begynt å blogge på engelsk.

Jeg husker fortsatt hvorfor jeg kjøpte Evermore; jeg satt og kikket på amazon.co.uk og kom over boken der sammen med en boktrailer og var solgt. Det var først og fremst coveret som tiltrakk meg, samt beskrivelsen av boken. Og boken skuffet ikke da jeg fikk den i hendene, mitt første inntrykk var at den var mye bedre enn Twilight og det mener jeg fortsatt. Jeg leste den fort ut og satt igjen med en følelse av at jeg hadde hatt en virkelig god bok i hendene. Ventiden på neste bok i serien ble lang.

Hittil har Noël kommet med fire bøker i serien om Ever og Damen. Evermore, Blue Moon, Shadowland, Dark Flame og Night Star. Den sjette og siste boken i serien kommer ut på engelsk til neste år. Serien har også ført til en egen spin-off serie; hvor første bok Radiance kom ut tidligere i høst.

I Norge ga Kagge forlag ut første bok i serien, Ever for alltid, i år, og responsen har ikke latt vente på seg. Førsteopplaget på 5000 eksemplarer er allerede utsolgt og det totale opplaget er nå kommet opp i 10000 eksemplarer. Og nå kommer altså Alyson Noël til Norge for å møte sine norske lesere. Første stopp er Litteraturhuset, hvor hun skal bokbades av undertegnede.

Jeg visste lite om at jeg skulle foreta det intervjuet da jeg leste at Noël kom til Norge, og hadde hele tiden tenkt meg på arrangementet selv. Da jeg fikk forespørsel om jeg ønsket å bokbade henne trodde jeg knapt det var sant. Jeg har riktignok intervjuet Noël til denne bloggen tidligere, via epost, men det blir noe litt annet å sitte overfor henne i et bokbad – spesielt mitt første offisielle bokbad. Og jeg må innrømme at jeg grugleder meg litt. Gleder meg til å møte en fantastisk forfatter og få høre enda mer om bakgrunnen for bøkene hennes. Og gruer meg bittelitt til å snakke engelsk offentlig. Det er litt spesielt å bokbade noen for første gang på denne måten. Jeg er blant annet utdannet journalist og har god erfaring i å gjøre intervjuer, men altså ikke med tilhørere slik det er i et bokbad. Jeg er en perfeksjonist og vil helst at alt skal bli så bra som mulig slik at tilhørerne koser seg og føler de blir enda bedre kjent med forfatteren.

Så nå sitter jeg altså her og formulerer spørsmål, kun avbrutt av små dykk ned i Dark Flame. Jeg vet at det er flere bloggere der ute som er godt vant med å bokbade forfattere, så hvis noen av dere har gode tips tar jeg gjerne i mot. Jeg veksler mellom å glede meg og ha masse sommerfugler i magen. Ellers er alle velkommen til Litteraturhuset i morgen. Bokbadet vil selvsagt omhandle Noëls bøker, men jeg kommer også til å høre om hun for eksempel har noen tips til andre, vordende forfattere.  Og hun vil selvsagt signere bøker, den sjansen skal jeg benytte meg av selv.

Ønsker dere alle en strålende helg.

Legg inn en kommentar