Bokanmeldelse: «Feast of Fools» av Rachel Caine

Forlag: Allison & Busby
Sideantall: 325
Format: Paperback

» In the town of Morganville, vampires and humans live in relative peace but Claire Danvers has never been convinced – especially with the arrival of Mr Bishop, an ancient, old-school vampire who cares nothing about harmony. What he wants from the town’s living and its dead is unthinkably sinister.»

Blodfattig vampyrbok

«Feast of Fools» er den fjerde boken i serien om vampyrene i Morganville, og den hittil dårligste boken i serien.

En ny vampyr har ankommet Morganville. Mr. Bishop er Amelies far og er ikke den mest imøtekommende vampyren Claire har møtt. Claire har dessuten funnet en kur som fjerner Myrnins galskap for lengre perioder av gangen, i det minste er det det hun tror. På toppen av dette har foreldrene hennes ankommet Morganville, og finner ut at byen ikke var like trygg som de først antok da de sendte Claire dit for å gå på universitetet. Og det blir knute på tråden mellom Eve og Michael, da han inviterer med seg Monica til en fest og ikke Eve.

I «Feast of Fools» er det langt mellom de spennende sekvensene vi er blitt så vant til i andre bøker av Caine. Det tar for lang tid før det skjer noe, og boken oppfattes som temmelig langdryg. Slutten er helt ok, men ikke av en slik art at du føler du må kaste deg over neste bok.

Jeg satte mest pris på å lese om Amelie i denne boken. Hun er en fascinerende karakter som jeg gjerne skulle sett personifisert på kinolerretet i Helen Mirrens skikkelse.

Alt i alt: en temmelig midt på treet – leseopplevelse. Men siden jeg alt har de andre bøkene i serien, kommer jeg nok til å plukke frem dem med tid og stunder. Men det har forløpig ingen hast.

 

Legg inn en kommentar