Bokanmeldelse: «Bloody Bones»

Forlag: Headline Publishing Group (UK)
Sideantall: 464
Format: Pocket
Utgivelsesdato: Utkom med nytt cover i 2010, første gang utgitt i 1996

A gripping and thrilling Anita Blake, Vampire Hunter, novel ‘When the monsters are involved, it’s never just one dead body. One way or another the dead multiply.’ First, there were the dead in the graveyard, two hundred years dead. I’d been hired to raise them to settle a dispute over who owned the land they were buried in. Then there were the three dead teenagers in the woods, slaughtered in a way I’d never seen before. And then they found the dead girl, drained of blood and left in her bed. I knew what that meant of course. It didn’t take a degree in preternatural studies to figure out that something was wrong. And I was right in the middle of it. My name is Anita Blake. Welcome to my life…

Forviklinger i overnaturlig univers. 


Bloody Bones er en typisk Anita Blake – roman, spekket med action, overnaturlige tilsnitt og sexy scener.

Flere tenåringer blir funnet ille tilredt og døde i skogen, og Anita blir tilkalt. Det er ikke godt å si hvem eller hva som har vært på ferde. Så følger flere mord og en kidnapping, og Anita må be Jean-Claude om hjelp med å komme til bunns i saken. Hun bistår også i en eiendomssak, hvor hjelpen kan komme fra de døde som er gravlagt på stedet. Og som om ikke det er nok, trekkes hun fortsatt mellom Richard og Jean-Claude.

Dette er ikke den beste boken i serien, bare så det er sagt. Men likevel er det en fin leseopplevelse for dem som er fans av Blakes univers. Hamilton kjører på i samme stil som de andre bøkene, det er underholdende, til tider vittig og avsløringene på slutten er overraskende.

En mordsak står i fokus, men samtidig er dette mer en bok om Anita og hennes forhold til mennene i hennes liv, da særlig Jean-Claude. Det skjer mye mellom disse to i denne boken, noe som gjør at jeg er spent på å lese neste bok i serien. Jeg synes Hamilton er god på karakterutviklingen i denne serien, og det overnaturlige universet disse karakterene lever i er utrolig originalt skapt.

 

Legg inn en kommentar