Bokanmeldelse: Frelseren av Jo Nesbø

988bf496273ae8e74fe9ed16a3f47b2a6119acb1263e8026c96ff030Forlag: Aschehoug
Sideantall: 464
Format: Pocket
Utgitt: 2008

Under en førjulskonsert på Egertorget i Oslo blir en soldat i Frelsesarmeen drept. Dagbladet har fotografert en mulig gjerningsmann, men identifikasjonsekspert Beate Lønn forvirres av at ansiktet forandrer seg fra bilde til bilde. Førstebetjent Harry Hole settes på jakten etter mannen uten ansikt, og mens Oslos borgere ønsker hverandre fredelig jul, forvandles byens forfrosne gater gradvis til et krigslandskap. For dette er en jakt på liv og død. Mest død…

Imponerende krim

Jo Nesbø har nok en gang skrevet en fremragende krim som holder på leseren helt til siste slutt.

En soldat fra Frelsesarmeen blir skutt og drept under en konsert på Egertorget i Oslo. Politiet står helt uten spor, og miljøet rundt mannen er rystet. Men det skal fort skje verre ting… Harry Hole, Beate Lønn, Halvorsen og alle de andre på politikammeret må sette alle kluter til for å finne frem til drapsmannen før det er for sent.

Det finnes ikke så mange som lager krim av dette kaliberet i Norge, og i Frelseren beviser Nesbø nok en gang hvorfor han har fått et så godt ry som krimforfatter. Frelseren er velskrevet og spennende, og plottet er velkomponert og ikke så lett gjennomskuelig med en gang. Du blir sittende å lure helt til siste slutt, og det er overraskelser på overraskelser gjennom hele boken.

En annen av Nesbøs kvaliteter og styrker er karaktertegningene, og da tenker jeg ikke bare på Harry Hole. Flere av menneskene som opptrer i boken skildres nærgående, presist og med snert i pennen. Det er også tidvis endel ironisering og humor inne i bildet.

Frelseren er nok en toppkrim fra Nesbø, som anbefales på det sterkeste.Legg inn en kommentar