Bokanmeldelse: The Short Second Life of Bree Tanner

Forlag: Atom Books
Sideantall: 192
Format: Innbundet
Utgitt: 2010

» Fans of The Twilight Saga will be enthralled by the riveting story of Bree Tanner, a character introduced in Eclipse, and the darker side of the newborn vampire world she inhabits. In another irresistible combination of danger, mystery and romance, Stephenie Meyer tells the devastating story of Bree and the newborn army as they prepare to close in on Bella Swan and the Cullens, following their encounter to its unforgettable conclusion. ‘I’m as surprised as anyone about this novella,’ said Stephenie Meyer. ‘When I began working on it in 2005, it was simply an exercise to help me examine the other side of Eclipse, which I was editing at the time. I thought it might end up as a short story that I could include on my website. Then, when work started on The Twilight Saga: The Official Guide, I thought the Guide would be a good fit for my Bree story. However, the story grew longer than I anticipated, until it was too long to fit into the Guide.»

Pinlig dårlig

Stephenie Meyers siste roman er så hjelpesløst dårlig at den aldri burde vært utgitt.

Bree Tanner har akkurat blitt vampyr og sammen med andre «nyfødte» forsøker hun å tilpasse seg sitt nye liv. Hun knytter seg til en annen nyfødt vampyr, Diego, og sammen er de med på å forberede seg til et større angrep på andre vampyrer.

Historien har vært skrevet flere steder: Boken om Bree Tanner var egentlig bare ment som bakgrunnsinformasjon til skuespillere og regissører av den siste Twilightfilmen Eclipse, og som bakgrunnsinformasjon til boken ved samme navn. Så fant noen på den «geniale» ideen å utgi den mellom to permer, fordi, i Meyers egne ord, den var blitt for lang til noensinne å kunne bli bare en novelle. Det var ikke akkurat noe sjakktrekk.

Jeg begynte på denne boken i sommer, og har brukt nesten et halvt år på å fullføre den. Og bokens kvalitet er hovedårsaken. Den er rett og slett så dårlig at jeg blir sint av å lese den. Meyer og forlaget hennes holder leserne for narr ved å utgi et slikt makkverk. Den er dårlig skrevet, dårlig redigert og Bree Tanner og de andre karakterene i boken fremstår som tynne pappfigurer vi aldri får det minste snev av sympati for. Boken engasjerer ikke, den bare irriterer. Det hadde vært mer spennende å se på snøvær på en død TV – kanal.

Nå skal det sies at jeg aldri har vært noen megastor fan av Twilight – serien. Jeg har lest alle, likte New Moon aller best, men forstår ikke helt oppmerksomheten disse bøkene har fått til fordel for andre serier som er mye bedre. Og denne siste boken, burde altså ha forblitt i Meyers skrivebordskuff. Det er mulig at blodfansen ville finne den interessant og spennende, men for andre er det bare å styre unna. Det finnes bedre bøker du bør bruke tiden din på, ikke kast den bort på denne.

Legg inn en kommentar