Bokanmeldelse: Wildthorn av Jane Eagland

 

Forlag: Macmillan Children’s Books
Sideantall:
368
Format:
Pocket
Utgivelsesdato:
6. februar 2009


» Seventeen-year-old Louisa Cosgrove longs to break free from her respectable life as a Victorian doctor’s daughter. But her dreams become a nightmare when Louisa is sent to Wildthorn Hall: labeled a lunatic, deprived of her liberty and even her real name. As she unravels the betrayals that led to her incarceration, she realizes there are many kinds of prison. She must be honest with herself – and others – in order to be set free. And love may be the key…
»

Sarah Waters light

Wildthorn er en medrivende historie, som minner mye som Sarah Waters sine bøker.

Louisa Cosgrove tror hun er på vei til familien Woodville, hvor hun skal virke som lekekamerat for familiens eldste datter. Istedet blir hun sendt til asylet Wildthorn. Her hevdes det at hun ikke heter Louisa Cosgrove, men Lucy Childs. Hun får ingen forklaringer på hvorfor hun er brakt hit og hennes mange forsøk på å oppklare det hele strander.

Wildthorn finner sted i victoriatiden, men Louisa er ingen typisk pike fra denne perioden. Der hvor de fleste victorianske piker hadde en ambisjon om å gifte seg til rikdom og ære, drømmer Louisa om å bli lege. Hun er nysgjerrig og vitebegjærlig og hennes far nører oppunder disse egenskapene. Hennes mor derimot synes ikke noe om slike nykker, og hennes bror er meget sjalu på sin yngre søster fordi Louisa er farens øyesten.

Jeg kjøpte denne boken fordi den omhandlet victoriatiden, og hadde en vakkert omslag. Og den skuffet ikke. Jeg kom meg raskt inn i historien, og det skjer noe hele tiden. Jeg leste den ut ganske raskt.

Det er mange mysterier til stede i teksten, særlig spørsmålet om hvorfor Louisa er brakt til Wildthorn. Vi får også lese flere grusomme skildringer rundt hvordan folk på denne tiden ble behandlet på asylene.

Handlingen hopper mellom fortid og nåtid, gradvis får vi et større innblikk i hva som kan ha hendt. Mye av det som skjedde overrasket meg. Alt i alt en svært fin og lett leseopplevelse, som jeg anbefaler. Jeg leser gjerne mer fra denne forfatteren.

 

Legg inn en kommentar