Boknyheter: Filmatiseringer, bokquiz m.m.

Her er noen assorterte boknyheter fra den siste tiden:

Bøker til filmen
Flere store salgssuksesser kommer på det store lerret til neste år. Taylor Lautner skal spille hovedrollen i den amerikanske ungdomsromanen Incarceron, når den filmatiseres. Vann til elefantene og Barnepiken er alt i gang med filmatiseringen, og filmene av disse bøkene kan ventes til neste år.

Påskekrim
Juritzen forlag følger opp sin suksess fra tidligere år med nok en antologi denne påsken. 19 av landets ledende kriminalforfattere deltar i samlingen, blant dem Unni Lindell, Jon Michelet, Anne B. Ragde, Karin Fossum og Gunnar Staalesen. Forlaget gir også ut en samling noveller fra forfatter Erik Meling Sele i våres. Likkisten er en samling makabre krimnoveller.

Tysteren til utlandet
Jan Erik Fjell har opplevd et eventyr uten like etter at han kom ut med Tysteren i høst. Boken var så sterkt etterspurt i årets julehandel, at den en kort periode ble utsolgt fra forlagets lager. Men det ender ikke her. Tysteren er nå solgt til Tyskland og Nederland.

Holts heltinner
Barbara Havers er den kvinnelige detektiven i litteraturen Anne Holt setter høyest, det kommer frem i en artikkel i The Guardian hvor Holt har listet opp sine topp ti kvinnelige detektiver. Hele listen finner du her.

Populære bøker om dannelse
Bøker om dannelse og etikette er i vinden. Det handler om hvordan man få luksus i hverdagen uten å bruke for mye penger, forklarer en artikkel som skriver om fenomenet.


Hvorfor liker ungdom mørke bøker?
Det overnaturlige og mørke fremtidsvisjoner har blitt en trend i ungdomslitteraturen det siste året. Hva er årsaken til denne trenden, og hvorfor er det så stor etterspørsel etter disse bøkene? The New York Times har hatt temaet oppe til debatt og har spurt et knippe forfattere og professorer. Maggie Stiefvater, forfatter av Linger og Shiver, mener den sorte og hvite fremstillingen av virkeligheten i disse bøkene er noe av det som appellerer til unge lesere.

De beste ungdomsbøkene i 2010
Last Sacrifice av Richelle Mead var en av de beste ungdomsbøkene i 2010. Det mener Shannon Donnelly som har laget en oversikt over det hun mener var de beste titlene dette året.


Bok quiz om 2010
Helt til slutt kan du teste deg om hva du husker fra bokåret 2010 i quizen som The Guardian har laget.Jeg klarte kun 6 av 18 svar. Hvor mange klarer du? Du finner quizen her.

Legg inn en kommentar