Boknytt – Game of Thrones til Norge, Mead med ny serie…

Boknytt er en egen spalte hvor jeg presenterer ulike boknyheter fra inn og utland. 

Suksess for De ingen savner
Krimdebuten til Eysten Hanssen er nå ute i sitt tredje opplag. De ingen savner var nominert til bokhandlerprisen i høst, og nå merker forlaget, Vigmostad & Bjørke en økende interesse for boken i utlandet, skriver de i en pressemelding. Sentrale filmaktører har også vist interesse for boken. Min anmeldelse finner du her, og her er et intervju jeg gjorde med forfatteren i høst.

Game of Thrones skal utgis på norsk
Vendetta forlag har skaffet seg rettighetene til å utgi fantasyserien Game of Thrones av George RR Martin på norsk. Det går frem av en pressemelding fra forlaget. Serien har hittil solgt i over 7 millioner eksemplarer og er oversatt til over 20 språk. HBO, som står bak suksesser som True Blood, Sopranos og Rome, satser stort på serien til neste år når filmatiseringen skal begynne å rulle over skjermene. Canal + skal vise den her i Norge. I forbindelse med den norske lanseringen, har Vendetta forlag i samarbeid med butikk-kjeden Outland utlyst en omslagskonkurranse. Den kan du lese mer om her. 

Dødslekene blir film
Suzanne Collins har hatt overveldende suksess med sin trilogi Dødslekene. Den første boken har alene blir trykket i mer enn 2,9 millioner eksemplarer, og ligget over hundre uker på toppen av bestselgerlisten til New York Times. Nå blir bøkene film. Den første skal regisseres av Gary Ross og lanseres en gang i 2012. Lionsgate har rettighetene. Collins har skrevet førsteutkast til manuset og sier hun er i en god dialog med filmselskapet om filmatiseringen.
Kilde: Entertainment Weekly

Tolv tips til julefortellinger
Guardian.co.uk begynner en ny spalte som skal gå frem til juleaften. Her vil store forfattere lese opp utdrag fra sine julefavoritter og fortelle hvorfor de har valgt akkurat den fortellingen. Først ut er Philip Pullman. Du finner mer informasjon her.


Julegavetips fra NRK
Før jeg brenner ned av Gaute Heilvoll og Frihet av Jonathan Franzen er blant bøkene NRKs bokanmeldere anbefaler som årets gaver under juletreet. Les alle anbefalingene her.

Nobelprisvinneren i bokform
Graywolf Press har sikret seg verdensrettighetene til å utgi dikt skrevet av årets nobelprisvinner Liu Xiaobo. June Forth Elegies er inspirert av massakren i 1989. Flere utgivelser som fokuserer på Xiaobo er også ventet, skriver Publishers Weekly. 

Ny serie fra Richelle Mead
Last Sacrifice, som nylig ble lansert i USA, er den siste boken i Meads serien Vampire Academy. Fans trenger imidlertid ikke være redd for å savne sin favorittforfatter, Mead planlegger nemlig en spin – off serie som får navnet Bloodlines. Rose vil gjøre små opptredener her. Du kan lese mer om dette her.

Og er du, som meg, en av etternølerne som enda ikke har lest Snømannen av Jo Nesbø? Sjekk ut denne engelske boktraileren som deltok på The Book Video Awards 2010:

Legg inn en kommentar