Bokanmeldelse: Harry Potter & the Chamber of Secrets

Forlag: Bloomsbury
Sideantall: 366
Format: Pocket
Utgitt: Første gang i 1998, denne versjonen kom ut i 2004

Harry Potter is a wizard. He is in his second year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Little does he know that this year will be just as eventful as the last…even getting there is an adventure in itself! The three firm friends, Harry, Ron and Hermione, are soon immersed in the daily round of Potions, Herbology, Charms, Defence Against the Dark Arts, and Quidditch. But then horrible and mysterious things begin to happen. Harry keeps hearing strange voices, sinister and dark messages appear on the wall, and then Ron’s sister Ginny disappears…

Ren magi, igjen

J.K. Rowling gjør det igjen. Harry Potter and the Chamber of Secrets trollbandt meg på samme måte som den første boken i denne bestselgende serien.

Harry har sommerferie og savner Hogwarts og alle personene på skolen. Hermione og Ron har ikke skrevet til ham hele sommeren, og det gjør at Harry føler seg enda mer ensom. Så, helt på tampen av ferien, får han besøk av husalven Dobby som advarer Harry mot å reise tilbake til skolen. Men Harry vil ikke la seg skremme fra å reise tilbake til skolen hvor han føler seg godtatt.  Han returnerer til Hogwarts, hvor det etter hvert blir klar at noe mystisk og farlig sniker seg rundt. Noen sørger for å paralysere flere av elevene, og hovedmistanken faller på Harry Potter.

Det er alltid vanskelig å toppe en fantastisk førstebok, men J.K. Rowling har ingen vanskeligheter med å leve opp til forventningene hun skapte etter Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Helt fra starten har hun historien og leseren i sin hule hånd.

Boken er spekket av dramatikk, humor, varme, mystikk og kreativitet. Det er fantastiske vesener og myter, artige navn og trylleformularer og herlige karakterer. Jeg imponeres til stadighet over hvor hun tar alt sammen fra.

Jeg kunne trukket frem de fleste superlativer når det kommer til denne boken. Harry Potter and the Chamber of Secrets er barne – og ungdomslitteratur på sitt aller beste. Igjen forstår jeg hvorfor denne serien har fått en så stor fanskare, både blant barn og voksne. Jeg er veldig glad for at jeg har neste bok liggende på vent på nattbordet.

 

Legg inn en kommentar