Boknyheter: Borders konkurs, omslaget til Everlasting offentliggjort m.m.

Her er noen assorterte boknyheter:

Sniktitt på City of Fallen Angels
Cassandra Clare har mottatt mye ros for sin serie The Mortal Instruments. Om en drøy måned kommer bok 4 i serien, men allerede nå kan du få hint om handlingen i boken ved å besøke engelske bokblogger. Her arrangeres det en «kapittel-jakt». Det startet på mandag denne uken på denne bloggen.

Flere eldre leser e-bøker
Trodde du at det var blant de unge Ebøkene var mest populære, må du tro om igjen. Et flertall av eierne av digitale lesebrett er over 50 år, i følge en ny undersøkelse. Kindle var oppgitt som det mest populære lesebrettet i unersøkelsen. iPad og Sony Reader kom på henholdsvis andre og tredjeplass.

Harris karakter i dataspill
I mai kommer den nye romanen fra Charlaine Harris, Dead Reckoning. Nylig ble det også sluppet et dataspill i USA,  Dying for Daylight, med en karakter fra en tidligere novelle signert Harris. Du kan lese mer her.

Borders er konkurs
En av USAs største bokhandelkjeder erklærte seg konkurs tidligere denne uken med billioner av USD i gjeld. Forsøk med omorganiseringer og oppsigelser førte ikke frem, og et dalende boksalg blir oppgitt som noe av årsaken til at kjeden ikke klarte seg lenger. Sterk konkurranse fra Amazon.com og Wal-Mart har også hatt betydning. Det blir sagt at Borders tapte stort på at de ikke maktet å tilpasse seg kundenes nye handlemønstre, med økt netthandel. Først i 2008 åpnet Borders sin første digitale butikk. Og mens Amazon introduserte sine kunder for en e-leser allerede i 2007, var det først i juli 2010 Borders gjorde det samme. Borders har 642 butikker.

Litteraturhus også i Bergen.
Litteraturhuset i hovedstaden har vært en stor suksess, og nå får også Bergen et eget hus for litteraturen, takket være forretningsmannen Trond Mohn. Han gir 10 millioner kroner i gave til prosjektet. Håpet er at litteraturhuset skal åpne dørene om et år.

Dagbladets Mammut – anbefalinger
Mammutsalget er i gang for fullt, men hvis du synes det er vanskelig å orientere deg i bergene av tilbud kan du lese Dagbladets artikkel her. Flere av avisens anmeldere har plukket ut godbiter du kan merke deg på salget.

Strid mellom oversettere og danske forlag
Danske oversettere er ikke glade for at de danske forlagene nå vil innføre nye kontrakter som i praksis vil betyr mye dårligere inntjening for oversetterne. Det skriver Politiken. Forlagene ønsker å betale oversetterne et engangsbeløp for oversettelsen, og samtidig få rettighetene til å gjenbruke denne i pocket, lydbøker eller e-bøker. – Det virker som om de store forlagene kjører en felles front for å få innført kontrakter med engangsbetalinger for danske oversettelser, men det kan vi ikke akseptere, for betalingen for de sekundære rettighetene er en så viktig del av vår gjennomsnittslønn at vi ikke kan unnvære den, sier Ellen Noen, formann i Dansk Oversetterforbund til avisen.

Omslaget til Everlasting publisert
Nylig kom Blå Måne, andre bok i Alyson Noëls serie om De udødelige, ut på norsk. I juni kommer sjette og siste bok i serien ut på engelsk og nå er omslaget offentliggjort. Du finner det på denne linken (Obs spoiler).

Mer Iron – Fey
Julie Kagawa har mottatt stående ovasjoner og mye ros for sin serie The Iron Fey. Nylig kom bok 3 ut i USA. Og flere skal det bli. Kagawa har nylig solgt rettighetene til bok 5,6 og 7 i serien. To nye noveller, med handling fra serien, er også solgt.

Og mer av The Body Finder
Kimberly Derting, som er kjent for ungdomsromaner som The Body Finder, kommer snart med en ny roman. The Pledge handler om en tenåringsjente som oppdager at hun kan snakke alle språkene i verden, bare for å bli kjent med en mystisk gutt som snakker et språk hun ikke forstår. Boken kommer ut 15. november i år. Derting skal også utgi to nye bøker i The Body Finder – serien. 


Lurte du forresten på hvordan det er å være en bokelsker? Den beste beskrivelsen jeg har lest på lenge finner du på Ellikens blogg. God fornøyelse og god helg 🙂

Legg inn en kommentar