Boknyheter: Dylan-sang blir bok, omslaget til Bloodline er ute med mer

Her er et assortert utvalg boknyheter fra den siste tiden:

Nye verker av Dashiell Hammet er funnet
Femten tidligere uutgitte noveller skrevet av Hammet er funnet i Texas. Hammet er mest kjent for å ha skrevet Malteserfalken. Nå vil de uutgitte novellene finne veien til leserne. Flere av dem skal gis ut i krimmagasinet The Strand, og det foreligger også planer om å gi ut alle i bokform.

Selger stort takket være bokbloggere
E-bøker og bokbloggere gir uante muligheter for flere forfattere. Ungdomsforfatter Amanda Hocking er en av dem som opplever stort salg av sine bøker, som hun har utgitt selv. I januar solgte hun til sammen 450.000 eksemplarer av sine ni titler, og det er så godt at hun er inne på bestselgerlisten til The New York Times. Hocking har også fått markedsføringshjelp av godt leste blogger, som har anbefalt bøkene hennes til sine følgere og hun mener selv at det er en av hovedgrunnene bak suksessen.

Menn bør lære av romantikkbøker
Det mener forfatter Susan Elizabeth Phillips. Det er særlig de gode kommunikative evnene til heltene i disse fortellingene, som virkelige menn skal kunne dra nytten av. – De må klare å uttrykke nøyaktig hva de føler, sier Phillips og mener at god kommunikasjon er den beste valentinsgaven en mann kan gi til sin kjæreste.

Raser mot stenging av britiske bibliotek
Biblioteker over hele England må snart stenge dørene, og det får forfattere til å reagere.  Barnebokforfatter Julia Donaldson mener stengingen vil føre til at landet får flere analfabeter. – Det er utrolig kortsiktig å stenge bibliotek, fordi det ofte er her barna oppdager kjærligheten for bøker og for lesing og får utvidet sitt repertoar. (…) Barn er fremtidens voksne, sier Donaldson. En annen artikkel viser at utlån av barnebøker øker ved bibliotekene i England.

Flere bøker om sex i bibelen
John Gelius skapte store overskrifter da han ga ut sin bok Sex i bibelen i fjor høst. Nå kommer en  ny bok som også tar opp de erotiske sidene ved en av verdens mest leste bøker.Unprotected Texts: The Bible’s Surprising Contradictions About Sex and Desire er skrevet av Jennifer Wright Knust.

13 gode grunner blir film
Jay Ashers bok, som utkom på norsk i fjor høst, blir film. Universal har kjøpt rettighetene og Selena Gomez er tenkt å inneha en av hovedrollene.

Omslaget til Bloodline er sluppet
Bloodline er tittelen på Richelle Meads nye bok, som kommer ut i august. Nå er omslaget klart, og du kan se det her

A Song of Fire and Ice blir tegneserie.
Det er Bantam Books som har kjøpt rettighetene til å utgi George R.R. Martins store suksess i tegnet form. Tegneserieheftene skal utkomme månedlig og skal illustreres av Tommy Paterson. Første utgivelse blir senere denne våren, samtidig med at TV serien basert på bøkene lanseres.

Les en bok i ti minutter – redd forlagsbransjen!
Det er navnet på en ny kampanje startet av forfatter Sean Cummings. Cummings har beregnet at bransjen kan reddes om alle gjorde det til en vane å lese ti minutter før sengetid. Så langt er det opprettet en egen facebookside for kampanjen. En egen nettside er også på vei. 

Ny YA – serie fra Disney
Disney – Hyperion skal utgi fire bøker i en ny sci-fi serie skrevet ac Rachel Cohn. Beta er navnet på den første boken, som utgis høsten 2012. Handlingen i bøkene finner sted på øya Annex, det mest eksklusive stedet på jordkloden.  Disney – Hyperion står blant annet bak utgivelsen av serien Blue Bloods av Melissa de la Cruz.

Kvinner underrepresentert hos forlagene
Det er flere menn enn kvinner som pryder forsidene på bøkene som er å finne i bokhandelen, og årsaken er at menn ikke er interessert i det kvinner har å si. Det viser en undersøkelse nettsiden Vida har gjort. Bloggeren labben har startet sitt eget prosjekt for å lese flere bøker av kvinnelige forfattere. Det kan du lese mer om her.

Pris til Tiller
Carl Frode Tiller vant P2 lytternes romanpris for 2010 for sin bok Innsirkling 2. Juryen beskriver boken som viktig, peker på at den tar opp eksistensielle temaer og mener at Tiller skriver med feber.

Google – sjef skriver bok
Eric Scmidt, tidligere Google – sjef, jobber med en bok kalt Empire of the Mind: The Dawn of the Techno-Political Age.Boken er enda ikke solgt til noe forlag, men flere har meldt sin interesse og det er ventet at det vil bli auksjon om rettighetene.

Twin Peaks – skaper gir ungdomsserie
Mark Frost, som var med å skape kultserien Twin Peaks har solgt rettighetene til en ny ungdomsserie. Det er Random House som skal utgi trilogien, som får tittelen Will West: The Epic.  Første bok i serien. The Paladin Protocol, skal utgis i Amerika høsten 2012. Serien får en rekke overnaturlige innslag.

Dylan-sang blir barnebok
Sangen Blowin’ in the Wind av Bok Dylan blir nå barnebok. Boken skal illustreres av Jon J. Muth og en CD med originalinnspillingen av sangen vil også følge med utgivelsen.

Satser på barnebøker
Dagbladet har bestemt seg for å gi økt fokus på barnebøker. En gang i måneden vil avisen ha egne sider med anmeldelser av barnebøker og bestselgerlister for disse. Jeg blir veldig glad hvis satsingen vår kan være med på å gi barnebøkene høyere status. Barn fortjener like god litteratur som voksne. Forfattere som tror at det er enklere å skrive for barn enn for voksne, tar altfor lett på jobben sier Marie Kleve, barnebokanmelder og bokansvarlig på Dagbladet.no til avisen.

Vil erstatte dagens bokavtale.
Kulturkomiteens leder, Gunn Karin Gjul (AP) vil ha en egen lov som hindrer prisdumping på bøker. Bokavtalen er en av bærebjelkene i norsk kulturpolitikk, men en boklov vil sikre mer stabilitet og forutsigbarhet for bransjen, sier Gjul til Dagbladet. Fredrik Wandrup har også skrevet kommentar om saken.
Hva mener du om saken? Er tiden moden for en egen lov som hindre prisdumping på bøker?

Legg inn en kommentar