Bokanmeldelse: The Killing Dance, Laurell K. Hamilton

Forlag: Headline UK
Sideantall: 464
Format: Pocket
Utgitt: Første gang i 1997 , denne utgaven i 2010


An Anita Blake, Vampire Hunter, novel ‘These days my life is a cross between a preternatural soap opera and an action-adventure movie.’ The first hit man came after me at home, which should be against the rules. Then there was a second, and a third. Word on the street is that Anita Blake, preternatural expert and vampire killer extraordinaire, is worth half a million dollars. Dead, not alive. So what’s a girl to do but turn to the men in her life for help? Which in my case means an alpha werewolf and a master vampire. With professional killers on your trail, it’s not a bad idea to have as much protection as possible, human or otherwise. But I’m beginning to wonder if two monsters are better than one…

Mørk underholdning

Nok en underholdende Anita – Blake bok, men ikke den beste i serien så langt.

Det er satt en pris på Anita Blakes hode, men hvem og hvorfor er uklart. Richard og Jean – Claude må sammen med Edward trå støttende til, og mens dampende følelser stiger til overflaten, viser det seg at det er flere som er i fare…

Jeg har lest denne boken av og på en god stund. Det er en helt grei bok i denne serien, men ikke den mest spennende. Mye tid blir brukt på trekantforholdet mellom Anita, Richard og Jean-Claude og det er noen overraskende vendinger. Vi får også større innblikk i de ulike karakterene, og mange utvikler seg i nye retninger.

Jeg har hørt noen si at disse bøkene blir mer og mer eksplisitte utover i serien, og det er ganske tydelig her. Det er mange flere dampende scener og hentydninger til sex enn i de andre bøkene. Men heldigvis klarer Hamilton fortsatt å skape en original verden med spennende innfallsvinkler til det overnaurlige. Det gjør boken til lett underholdning. Og i likhet med de andre bøkene i serien, har man lyst til å starte på den neste med en gang man har lest ned siste side.

Et annet pluss ved disse bøkene er den mørke humoren. Anita Blake er selve inkarnasjonen på en sterk heltinne som ikke lar seg plukke på nesen.

Hvis du er ute etter litt originale bøker med vampyrer, varulver og andre overnaturlige vesener i sentrum kombinert med kjærlighet, humor og kynisme, er dette serien for deg.

Andre anmeldelser:
Supernatural Bookworm
Books I Loved
Nyx Book Reviews

Legg inn en kommentar