Boknyheter: Guillou skriver serie fra Norge, film om J.K. Rowling m.m.

Her er noen assorterte boknyheter fra den siste tiden:

Hasteutgir bøker om Taylor
I dag ble det kjent at den amerikanske skuespillerinnen Elizabeth Taylor er død, 78 år gammel. I kjølvannet av dødsfallet kaster nå en rekke forlag seg rundt for å hasteutgi bøker om ikonet. En av utgivelsen, en biografi skrevet at David Bret, har vært ferdigskrevet i flere år men grunnet frykt for søksmål besluttet forfatteren å vente med utgivelsen til Taylor var død.

Guillou skriver serie fra Norge
Forfatter Jan Guillou hevder at han skriver på sitt største verk noensinne, og handlingen er lagt til Norge. Brobyggarna er den svenske tittelen på første bok i den planlagte serien «Det store århundret». Her følger vi tre norske fiskesønner som mister sin far og reiser til Bergen, hvor de får i oppdrag å bygge en jernbane over Hardangervidda og til Bergen. Les mer her.

Film om J.K.Rowling
Harry Potters skaper har hatt et liv som kan karakteriseres som den reneste Askepott-histore. Nå blir forfatterens liv film. Strange Magic er tittelen på filmen, som spilles inn i Canada. Poppy Montgomery har hovedrollen som Rowling. Filmen vil kun bli vist på TV.

Flere bøker om Michael Jackson

Jermaine Jackson har skrevet bok om sin bror, artisten og ikonet Michael Jackson. Your are Not Alone: Michael, Through a Brother’s Eyes skal utgis denne høsten av HarperCollins.

Teamet bak Saw skriver skrekkroman
Patrick Melton og Marcus Dunstan, manusforfatterne bak Saw og regissør Stephen Romano utgir bok. Hovedpersonen Buck Carlsbad er en detektiv som kan reise til steder ingen andre mennesker har mulighet til å besøke. Boken kommer allerede til høsten.

Dansk krim kan bli amerikansk tv-serie
Sara Blædel er en kjent dansk forfatter av kriminalromaner. Nå kan hun få sitt store internasjonale gjennombrudd. Blædels første bok i serien om Louise Rick skal utgis i USA til høsten, men to store amerikanske produksjonsselskaper, Fox Television og Sony Pictures Television, har alt meldt sin interesse for å lage tv serie av bøkene. Flere av Blædels bøker er utgitt på norsk.

Ny bok fra Nesbø
Endelig er lanseringsdatoen for Jo Nesbøs neste bok om Harry Hole offentliggjort. 9. juni blir Gjenferd sluppet ut i norske butikkhyller. Nesbø var nylig på Skavlan og hevdet at han skrev slutten på boken mens han ventet i garderoben før sending. Haugenbok har alt begynt forhåndssalg av boken, og den er forlengst inne på bestselgerlisten til nettbokhandelen.

Bokelskere sammen for Japan
Mang en kjent roman innen sjangere som science-fiction, horror og fantasy stammer fra Japan. Nå går fans av disse sjangerne sammen for å hjelpe landet i den alvorlige krisen som har oppstått i etterkant av jordskjelvet og tsunamien. Genre for Japan er navnet på en internettauksjon organisert av flere bloggere og forfattere hvor de ønsker å legge frem samleobjekter fansen kan by på. Alle inntekter skal gå til britiske Røde Kors’ innsats i Japan. Auksjonen starter mandag 28. mars.

Ny bok fra Al Gore

Nobelprisvinner Al Gore skriver på en ny bok som skal handle om hvordan politiske, sosiale og økonomiske krefter former USA og resten av verdenssamfunnet. Random House skal utgi boken, og utgivelse er planlagt til neste år.
Pris til Hjorth

Forfatter Vigdis Hjorth er tildelt Gyldendalprisen 2010 for sitt forfatterskap. Prisen er på 300.00 kroner.

Bloomsbury utgir biografi om le Carré
Forlaget som utgir Harry Potter har sikret seg rettighetene til en biografi om forfatteren John le Carré. Adam Sisman skriver biografien i samarbeid med den kjente forfatteren, og utgivelse er planlagt i 2014. Le Carré skal blant annet gi Sisman tilgang til sine private arkiver.

Biografi om Lennon og Firth
En ny biografi om John Lennon skal snart utgis. Lennon: The Man, the Myth, the Music: A Definite Life er tittelen og biografien føres i pennen av journalist og musikkhistoriker Tim Riley. Riley har brukt 10 år på arbeidet med boken, som angivelig blir på 800 sider. Boken utgis på dagen 40 år etter at Imagine ble lansert.

En biografi om skuespiller Colin Firth er også på trappene. Alison Maloney har skrevet biografien, som vil ta for seg skuespillerens liv og karriere. Utgivelse blir 3. mai i år. 

Ny roman fra Hoffman
Alice Hoffman kommer med ny bok 4. oktober i år. The Dovekeepers er tittelen på boken som finner sted i Israel og handler om romernes angrep på Masada. En viktig hendelse i jødenes historie.

Tidsreisende gladiator
Det knytter seg store forventninger til en ny ungdomsserie kalt Fever, skrevet av debutant Dee Shulman. Bud fra ulike land har allerede begynt å strømme på til Puffin, som sitter på verdensrettighetene.  Fever handler om en ung gladiator fra år 152 og en tenåringspike fra 2012 som blir brakt sammen på grunn av et virus som gjør dem i stand til å reise i tiden. Det er tenkt at Fever skal bli en trilogi.

Michelle Obama skriver bok
USAs førstedame, Michelle Obama, skal utgi en bok om kjøkkenhagen hun har vært med på å plante utenfor det Hvite Hus. Boken forteller om effektene av å spise fersk, lokal mat. Utgivelsen blir våren 2012. Obama har ikke tatt i mot forskudd for boken, og kommer til å donere alle inntektene til veldedighet.

Internettfenomen i budrunder med forlag
Amanda Hocking, som har tjent store summer på egenpublisering av sine bøker, er nå i ferd med å signere kontrakt med et forlag om en ny serie på fire bøker. Hocking har så langt solgt 900.000 eksemplarer av sine ni e-bøker. Store forlag ligger nå i budrunder for å sikre seg forfatterens signatur.

Donoghue nominert til pris
Listen over de nominerte til Orange Prize 2011 er nå offentliggjort. Vinneren annonseres 8. juni. Emma Donoghue, forfatter av Rom, er en av forfatterne som er nominert til prisen.

Ny bok fra Kostova
Elizabeth Kostova, som er aktuell med Svanetyvene på norsk denne våren, skriver på en ny roman. Handlingen i denne er lagt til USA og Øst-Europa og beveger seg frem og tilbake i tid og kombinerer elementer fra mystikk og overtro. Planlagt utgivelse blir i 2013.

Den neste Twilight?
Veronica Roths Divergent, første bok i en ny dystopisk serie, er enda ikke utgitt i USA men alt tyder på at serien vil bli en stor suksess. Bloggere som har fått tak i leseeksemplar av boken skryter den opp i skyene og nå er også filmrettighetene solgt til Summit Entertainment, samme selskap som utgir Twilight-filmene.

Ny vampyrserie
Hvis du er en fan av the Black Dagger Brotherhood, skrevet av J.R. Ward, bør du merke deg serien Twelve Rings of the Zodiac. Denne er skrevet av Dawn McClure og blir sammenlignet med nettopp Black Dagger Brotherhood. Her handler det om en gruppe vampyrer. Serien er forløpig tenkt å bli på tre bøker, med utgivelse av den første til høsten.

Nominerte til Riverton-prisen
For første gang i historien har det blitt offentliggjort hvilke forfattere som kan motta Rivertonprisen 5. april. På listen finner vi kjente navn som Chris Tvedt og Jørn Lier Horst, men også to debutanter: Øystein Wiik og Asle Skredderberget. Metallmyk av Skredderberget er forøvrig en av bøkene du kan vinne i min debutantutfordring denne gangen.

Og helt til slutt: Er du også en boksamler av rang? Da vil du kanskje ha glede av å lese Confessions of a book hoarder her.

Legg inn en kommentar