Boknyheter: Oksanen starter forlag, filmatiserer Marklund-bøker etc

Her er noen assorterte boknyheter:

Piratforlaget starter nytt forlag
Det svenske Piratforlaget starter barnebokforlaget«Lilla Piratförlaget» Tanken er å gi ut både svensk og oversatt litteratur. Jo Nesbø og Unni Lindell & Fredrik Skavlan utgir i dag sine barnebøker på Piratforlaget i Sverige

Nytt forlag fra Oksanen
Forfatter Sofi Oksanen starter også et eget forlag. I fjor ble Oksanen sparket fra sitt forlag WSOY. Nå etablerter hun forlaget Silberfeldt Oy. Dette forlaget skal først og fremst utgi pocketbøker og første utgivelse blir Oksanes egen roman Baby Jane.

Debuterer med ungdomsroman om global katastrofe
Det knytter seg meget store forventninger til debutromane til amerikanske Karen Thompson Walker, The Age of Miracles. Walker, som arbeider som redaktør hos Simon & Schuster, har skrevet om en 11 år gammel pike og hennes familie som en dag våkner opp og finner ut av jorden har begynt å rotere langsommere. Dette fører til en global katastrofe. Walker mottok The Sirenland Fellowship 2011 for sitt sterke manus, som hun skrev på hver morgen før jobb i tre år. Random House skaffet seg de amerikanske rettighetene til romanen for en syvsifret sum og rettighetene er også solgt til Canada, Spania, Nederland på auksjon. Utgivelse blir i 2012.

Ukjent manus av Enid Blyton funnet
Enid Blyton, kjent for bokserien om De Fem, skal ha skrevet flere bøker som ikke er utgitt. Nylig et et nytt manus funnet. Mr Tumpy’s Caravan er tittelen på manuskriptet. Blyton skal angivelig ha skrevet ocer 800 bøker i løpet av sin levetid. I Norge blir bøkene hennes utgitt av Vigmostad & Bjørke.

Saksøker forfatteren av Barnepiken
Ablene Cooper har gått til søksmål mot Kathryn Stockett, som står bak den bestselgende boken Barnepiken. Cooper har arbeidet som hushjelp for Stocketts bror og hevder at hun har stått modell for hushjelpen Aibeleen i boken, noe hun slett ikke synes noe om. Hun krever en erstatning på omlag 430.000 kroner. Cooper understreker at Stocketts manglende vilje til å tilkjennegi at Cooper har vært en inspirasjonskilde bak karakteren i boken, er meget opprørende.

Tolkiens arvinger i rettssak
De etterlatte etter forfatteren J.R.R. Tolkien har stevnet den amerikanske forfattern Steve Hillard for retten.Hillard har i sin nyeste roman Mirkwood brukt Tolkien som en av romanpersonene.Arvingene etter Tolkien krever at samtlige eksemplarer av Mirkvood tilbakekalles og destrueres. Tolkien-arvingene har også stevnet filmselskapet New Line Studio for retten, da de hevder at de ikke har fått utbetalt rojalties for filmene om Ringenes Herre.

Liza Marklund i Milleniums fotspor
Yellow Bird Productions, som står bak filmene i Millenium – serien, har kjøpt rettighetene til seks av Liza Marklunds kriminalromaner: Den røde vargen, Studio Sex, Prime Time, Nobels Testamente, Livstid og En plass i solen. Sammen med TV4, Nordisk Film og ARD Degeto skal de produsere en filmserie basert på disse bøkene. Malin Crérpin har hovedrollen som Annika Bengtzon.

Peter Flinth regisserer den første filmen i serien Nobels Testamente. Innspillingen av denne har allerede startet. Agneta Fagerström-Olsson og Ulf Kvensler skal regissere de andre filmene. Nobels Testamente har premiere på kinoer våren 2012. De andre filmene vil bli utgitt rett på dvd. Filmene vil dessuten bli sendt på TV4 og kanalen ARD i Tyskland. Marklund nyter forøvrig gode anmeldelser i USA om dagen. Publisher’s Weekly kalte Den røde vargen «en superb roman»

Priser til Grimsrud og Nesbø
Beate Grimsrud vant kritikerprisen for beste voksenbok for En dåre fri, da prisen ble delt ut i Oslo tirsdag. Jo Nesbø mottok kritikerprisen for beste barne – og ungdomsbok for sin Doktor Proktor og verdens undergang.Kanskje. Susanne Christensen fikk prisen som Årets litteraturkritiker. For mer utfyllende oversikt, les her.  Helga Flatland mottok Ungdommens kritikerpris for Bli hvis du kan, reis hvis du må.

Legger ut ny bok gratis
Stein Møllerhaug har bestemt seg for å legge ut sin nyeste bok for gratis nedlasting på internett. Det er mulig å gi donasjoner til forfatteren, som presiserer at han skriver først og fremst for moro skyld, og som forsøker dette som et eksperiment. Boken finner du her.

Selger bøker i motebutikker
Amerikanske forlag har begynt å se seg om etter alternative salgssteder for sine bøker, og motebutikker for klær er det nyeste, hippe. Butikk-kjeden Kitson, som kan skryte av kjendiskunder som Sean Combs, solgte 100 000 bøker i fjor. Det er mer enn dobbelt så mye som salget i 2009.Flere forlag uttrykker nå interesse for å få sine bøker inn et slikt salgssted.

Sheen, Huston og Palin skriver biografi
Skuespiller Charlie Sheen har vært omgitt av skandaler de siste årene, senest ble tv-serien hans stanset midt i sesongen. Nå utgir Sheen bok om sine åtte år på Two and a Half Men.Boken skal angivelig hete When the Laughter stopped. Sheen vil kreve minst 10 millioner dollar for salg av rettighetene til boken.

Bristol Palin, datter av Sarah Palin, skal også utgi biografi. Not afraid of life er tittelen, og utgiver er HarperCollins. Boken vil, foruten å gi leserne innblikk i oppveksten hennes, også reflektere rundt hva det vil si å bli mor allerede som tenåring. Utgivelse er tenkt allerede denne sommeren.

Skuespillerinne Anjelica Huston jobber også med en biografi hvor hun blant annet tar for seg sitt liv og karriere, barndommen i Irland og den vanskelige forholdet til sin far John Huston samt årene med Jack Nicholson. Scribner skal utgi boken i USA og Simon & Schuster vil utgi den i Storbritannia. Utgivelse blir i 2013.- Jeg ønsker å se tilbake på de landskapene som formet meg, sier Huston i en pressemelding.

Dårlige anmeldelser kan øke boksalg
Er du en ukjent forfatter og får negativ omtale, kan det være positivt for salget av bøkene dine. Det viser en ny undersøkelse. På motsatt side vil en negative omtale av en kjent bok eller en kjent forfatter kunne føre til lavere salg.

Bloddryppende klassiker
Alan Goldsher har skrevet en ny vri på The Sound of Music. I My favorite Fangs higer Liesl etter blod og Maria von Trapp er en flere tusen år gammel vampyr som blir jaktet på av udøde Nazister.Boken utgis senhøstes 2011 eller tidlig 2012.

Ungdombok om genetiske eksperimenter
Stacey Kade, forfatter av serien The Ghost and the Goth, skal skrive en ny serie. Første bok The Rules skal utgis sommeren 2013 og handler om en pike som er et resultat av et genetisk eksperiment, og som nå gjemmer seg fra sine skapere og forsøker å leve som en vanlig sekstenåring. Disney-Hyperion skal utgi serien som forløpig blir på to bøker.

Stol for bokelskere
Hvis du liker å være omgitt av bøker mens du leser, kan kanskje denne stolen være noe for deg.

Bibliochaise kommer med lærputer, kan inneholde til sammen 5 meter bøker og veier til sammen 90 kilo. Prisen er på omlag 39.000 NOK.

Legg inn en kommentar