Smakebit på søndag: So Shelly

Denne faste spalten organiseres av Ladybug på Flukten fra virkeligheten og går ut på at man skal plukke ut en smakebit fra boken man leser for øyeblikket. Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday. 

Min smakebit i dag er innledningen i boken So Shelley av Ty Roth. Jeg fikk boken i postkassen på fredag, og selv om jeg ikke har satt meg ordentlig ned med den enda er starten veldig bra, synes jeg. Den frister veldig til å fortsette med boken.

Most of us like to believe that we are born to do great things, maybe even to be famous. Truth is, we aren’t and we won’t. Instead, we are of the anonymous dark energy that accounts for nearly 96 percent of the universe. Sure, in our corners of wherever, we may play relatively significant roles and accomplish important «stuff» like earning good grades and incomes, falling in love, raising families, maybe even advancing worthy social causes, but in the cosmic picture, the vast majority of people – dead, living, or yet to be born – had, have, og will have no freaking clue that we once were, are, or will be. Sucks. Doesn’t it?

(Side 1 – So Shelly, Ty Roth)

Om boken:
Until now, high school junior, John Keats, has only tiptoed near the edges of the vortex that is schoolmate and literary prodigy, Gordon Byron. That is, until their mutual friend, Shelly, drowns in a sailing accident. After stealing Shelly’s ashes from her wake at Trinity Catholic High School, the boys set a course for the small Lake Erie island where Shelly’s body had washed ashore and to where she wished to be returned. It would be one last «so Shelly» romantic quest. At least that’s what they think. As they navigate around the obstacles and resist temptations during their odyssey, Keats and Gordon glue together the shattered pieces of Shelly’s and their own pasts while attempting to make sense of her tragic and premature end. 

Som du sikkert har skjønt, bruker forfatteren dikterne Keats, Byron og Shelley, og utforsker hvordan det hadde vært om de gikk sammen på High School.

Vil du være med på Smakebit på Søndag, gjør du følgende:* Åpne boken du leser i nå

* Finn et par setninger som du kan dele med leserne av bloggen din(vær forsiktig, ikke del setninger som kan avsløre for mye da det kan ødelegge for de som ønsker å lese boken). Hvis du ikke har en egen blogg så kan du dele en smakebit fra boken du leser i kommentarfeltet under denne posten.

* Skriv en liten bloggpost med en link tilbake til innlegget på Ladybug sin blogg, og deretter legger du igjen en link til din egen bloggpost i inLinkz oversikten du finner der.


Legg inn en kommentar