Smakebit på søndag #24: Alle sjelers natt

Smakebit på søndag er en fast spalte som organiseres av Ladybug på Flukten fra Virkeligheten. Her deler vi noen setninger fra en bok vi for eksempel leser nå. Du finner mer informasjon om spalten her. 

Min smakebit denne uken er hentet fra boken Alle sjelers natt av Deborah Harkness

Jeg hadde truffet endel vampyrer ettersom forskningsfeltet mitt brakte meg i kontakt med vitenskapsfolk og det var nok av vampyrer i laboratorier verden over. Vitenskapen belønner langvarige studier og tålmodighet. Og på grunn av sine ensomme arbeidsvaner blir forskere sjelden gjenkjent av andre enn sine nærmeste medarbeidere. Det gjorde det lettere å håndtere et liv som strakte seg over århundrer i stedet for tiår. Nå til dags ble vampyrer tiltrukket av partikkelakseleratorer, prosjekter som kartlegger arvematerialet, og molekylærbiologi. En gang i tiden hadde de samlet seg rundt alkymi, anatomi og elektrisitet. Hvis eksplosjoner eller blod, eller noe som lovet å avdekke universets mysterier, var involvert, var det helt sikkert en vampyr i nærheten. 

Jeg er ikke ferdig med boken enda, men jeg liker veldig godt konseptet bak den så langt. Den har et litt forfriskende syn på hekser og vampyrer

Bli med på «En smakebit på søndag»du også da vel!
  • Åpne boken du leser i nå.
  • Finn et par setninger som du kan dele med leserne av bloggen din(vær forsiktig, ikke del setninger som kan avsløre for mye da det kan ødelegge for de som ønsker å lese boken). Hvis du ikke har en egen blogg så kan du dele en smakebit fra boken du leser i kommentarfeltet under denne posten.

  • Skriv en liten bloggpost med en link tilbake til dette innlegget og deretter legger du igjen en link til din egen bloggpost i inLinkz oversikten under. Da kan andre lesere enkelt hoppe fra blogg til blogg for å finne smakebiter fra forskjellige bøker og kanskje de oppdager en ny blogg eller to i samme slengen.
  • Det hadde vært hyggelig om alle som benytter seg av denne ideen linker tilbake til Ladybugs innlegg, ellers blir liksom noe av poenget med denne faste posten borte da folk ikke kan finne frem til siden hvor alle smakebitene er samlet.

Legg inn en kommentar