Amazon kjøper The Book Depository

The Book Depository har opplevd enorm vekst i omsetningen siden starten i 2004, og flere har påpekt at nettbutikken er den argeste konkurrenten til Amazon. Om det er dette som er årsaken til nyheten som nå er sluppet, vites ikke. Det som er sikkert er at Amazon nå kjøper britiskbaserte The Book Depository.

Flere er skeptiske til salget. Noen er redd for at dette i prinsipp vil bety at Amazon får enda større maktkonsentrasjon i denne bransjen, andre er redde for at dette vil bety slutten på gratis porto. En stor del internasjonale boklesere handler nettopp fra Book Depository fordi de tilbyr gratis shipping til en stor del av verdens land. En talsmann for nettstedet har understreket at de kommer til å fortsette å holde på sin uavhengige linje, til tross for salget.

Her er flere artikler/uttalelser om saken:

The Guardian
The Digital Reader
Sony Reader Forum

Legg inn en kommentar