Bokanmeldelse: Misfit, Jon Skovron

Forlag: Amulet Books
Sideantall: 384
Sjanger: Ungdom, Sci-fi & fantasy
Utgitt: 1. August 2011
Kilde: Leseeksemplar fra Book Expo America
Verdt å vite:  Dette er Skovrons andre roman. Han deltar for tiden på en bokbloggturne om boken. Det er, i følge forfatteren, ikke bestemt om det kommer noen oppfølger.

Jael has always felt like a freak. She’s never kissed a boy, she never knew her mom, and her dad’s always been superstrict—but that’s probably because her mom was a demon, which makes Jael half demon and most definitely not a normal sophomore girl. On her sixteenth birthday, a mysterious present unlocks her family’s dangerous history and Jael’s untapped potential. What was merely an embarrassing secret before becomes a terrifying reality. Jael must learn to master her demon side in order to take on a vindictive Duke of Hell while also dealing with a twisted priest, best-friend drama, and a spacey blond skater boy who may have hidden depths. Author Jon Skovron takes on the dark side of human nature with his signature funny, heartfelt prose.

Originale demoner

Misfit er en forfriskende og original ungdomsbok som underholder godt. Perfekt for fans av tv – serien Supernatural.

Jael bor sammen med sin far, og går på en katolsk skole. Hun har få venner, mye på grunn av at hun og faren har flyttet mye i løpet av oppveksten hennes. Jaels mor er død. Det Jael ikke vet er at hun er halvt menneske og halvt demon. Dette blir kjent for henne etter at faren har overrakt henne et smykke som pleide å tilhøre hennes mor. Jaels verden blir ikke helt den samme. Mektige krefter, bosatt i helvete, er på jakt etter henne og de få vennene Jael har befinner seg snart i stor fare.

Jeg måtte lese noen sider før boken virkelig grep meg, den er litt treg i starten. Men da jeg først ble engasjert i historien, gikk sidene fort forbi. Jeg har ikke lest så mye om demoner, som regel er det engler, varulver eller vampyrer som har hatt hovedrollen i de ungdomsbøkene jeg har lest. Det var derfor forfriskende å lese om andre overnaturlige vesener.

Jael er en god karakter, som bærer boken godt. Så god at et par av de andre karakterene blekner ved siden av henne. Det kan synes som om forfatteren har ønsket å skape en kjærlighetsinteresse for Jael med Rob, men dette blir ikke fullt ut utviklet og ergo noe det er vanskelig å tro helt på. Samtidig gjør det ikke noe at det kommer en ungdomsbok hvor smektende følelser og kjærlighet ikke er i høysetet. Mange tenåringer vil nok kunne identifisere seg med mange av Jaels tanker, dette med følelsen av ikke helt å passe inn, drømmen om det første kysset og tanker om at man aldri vil få seg kjæreste.

De delene av boken som handler om Jael i nåtiden er skrevet i presens, mens glimtene tilbake til Jaels mor og far i fortiden er skrevet i preteritum. Det var forøvrig sistnevnte jeg likte best. Kapitlene med Jaels foreldre minner veldig om en episode av tv – serien Supernatural.

Jeg liker også at forfatteren har dyttet inn legender og myter, og laget en ny vri på dem. Her finner du for eksempel en ny vri på historien om Samson og Dalila. Forfatteren har også et originalt syn på helvete. Karakteren Dagon kan vise seg å bli veldig interessant, dersom det kommer fremtidige bøker. Og det håper jeg virkelig at det gjør. Dette var underholdende, og selv om boken ikke nådde helt til topps, fristet den meg nok til at jeg vil plukke opp eventuelle fremtidige utgivelser.

Andre anmeldelser:
In the Good Books

Bookaliciou.us
Beyond Words

Jon Skovrons hjemmeside
Jon Skovron på Goodreads

Jeg nevnte Samson og Dalila, jeg tenkte veldig på sangen under da jeg leste den konkrete scenen, samt scenene med Jaels mor og far:

Legg inn en kommentar