Boknyheter; Perssons bøker blir TV serie m.m.

Her er noen assortere nyheter fra den siste tiden:

Perssons bøker blir TV – serie
De populære krimbøkene til den svenske forfatteren Leif GW Persson skal bli TV – serie i USA.Stephen Gaghan, som blant annet sto bak filmen Traffic, skal skrive manus og regissere. Innspillingen er ventet å starte i 2012.I Norge gis bøkene ut av Schibsted.
Facebook foran bøker
Britiske tenåringer vil heller sitte foran datamaskinen og leke seg på Facebook og Twitter fremfor å lese, det viser en ny undersøkelse. Tenåringenes lesevaner består i all hovedsak av tekster de leser på nettsamfunn. Nå fryktes det for hva dette vil ha og si for ungdommens leseferdigheter når de blir større.

Cartland beskyldes for tyveri
Barbara Cartland skrev over 700 romaner mens hun levde, og mange av dem hadde historisk handling. Nå blir det hevdet at hun stjal plot fra andre forfattere og brukte stoffet i egne bøker. En rekke brev addressert til forfatteren mens hun forsatt levde skal tyde på dette.

Spoilere ødelegger ikke
Er du en av dem som unngår å lese om bøker og filmer av frykt for at det skal ødelegge en god leseopplevelse. I følge en ny undersøkelse har du lite å bekymre deg for, snarere tvert i mot. Spoilere kan faktisk gjøre leseopplevelsen enda bedre. I undersøkelsen fikk deltakerne presentert to bøker, en av dem hadde en spoiler i handlingen, den andre ikke. De fleste foretrakk boken med spoiler.

Uglies blir tegneserie
Scott Westerfelds bestselgende serie skal bli tegneserie. Shay’s Story er tittelen på utgivelsen, som tar for seg hendelsene i Uglies fra Shays synsvinkel. Forløpig er det planer om å utgi to album. Steven Cummings skal stå for illustrasjonene.

Sookie får egen kokebok
True Blood – serien har blitt en stor suksess, og nå kommer kokeboken basert på seriens univers.  I The Unofficial Sookie Stackhouse Cookbook vil man finne 150 oppskrifter på retter fra sørstatene som figurerer i serien. Utgivelse er tenkt våren 2012.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children får oppfølger

Mange norske bloggere har alt oppdaget boken, som også har ligget flere uker på bestselgerlistene i USA. 20th Century Fox har kjøpt filmrettighetene og nå er det klart at det kommer flere bøker. Forfatter Ransom Riggs er nemlig i gang med oppfølgeren.

Barack Obama slapper av med bøker
Den amerikanske presidenten foretrekker romaner når han skal senke skuldrene på ferie. Cutting for Stone, på norsk kalt Alene sammen, og To the End of the Land er bare to av bøkene som Det Hvite hus opplyser om er med ham på ferie. Så blir det spennende å se hva denne annonseringen gjør for bøkenes salg fremover i USA.

American Gods blir tv – serie
Neil Gaimans roman skal bli TV – serie på HBO, kanalen som blant annet sender serien A Game of Thrones. Gaiman skal selv bearbeide manuset, og har også opplyst at det vil komme en oppfølger til boken. Robert Richardson skal regissere serien.

Få kvinner kan få The Gold Dagger
Listen over hvem som er nominert til The Gold Dagger, en pris som deles ut hvert år for beste krimroman, er dette året svært mannsdomiert. Kun en kvinne er med blant finalistene; Denise Mina.

Ny roman fra Kingsolver
Barbara Kingsolver er i gang med et nytt prosjekt. Flight Behavior er tittelen på romanen, hvor handlingen finner sted i Tennessee.  Boken skal utkomme på engelsk høsten 2012. I Norge er det Juritzen forlag som har rettighetene til Kingsolvers bøker.

Patterson tjener mest i verden
Forfatter James Patterson er visstnok den forfatteren som tjener aller best på verdensbasis. En inntekt på 84 millioner dollar er nok til å skaffe ham en plass helt i toppen, foran forfattere som Stephen King og J.K Rowling.
The Graveyeard Queen blir TV – serie
Serier spekket med overnaturlige elementer er populært for tiden, og nå er det kjent at Amanda Stevens serie The Graveyeard Queen blir enda en i rekken. ABC har kjøpt rettighetene til den første boken i serien, The Restorer. Boken er anmeldt av to norske bloggere, her og her.
The Help søksmål avvist
Forfatteren bak den bestselgende boken, kalt Barnepiken på norsk, ble sakssøkt av en hushjelp som hevdet at hun var misbrukt i boken. Nå har en amerikansk dommer avvist saken på grunn av at hun mener den er foreldet. Saksøker Ableen Cooper fikk tilsendt boken fra forfatteren høsten 2009, men leste den ikke før et halvt år etter og det tok også tid før hun reagerte på innholdet. Dommeren mente at hun burde ha reagert raskere på det hun leste.

Teaser på Bloodlines
Er du en av dem som gleder deg til den nye serien til Richelle Mead? Her kan du lese de første sidene i boken gratis.

Ny bok fra Läckberg
Denne høsten gir Läckberg ut en ny kriminalroman på svensk. Änglamakerskan er bok åtte i den populære serien hennes fra Fjällbäcka. Boken utkommer i september.

Helt til slutt:
The Language of Flowers spås å bli en av høstens storselgere på engelsk. Her er traileren for boken:

Legg inn en kommentar