Programmet til Bokfestivalen er sluppet

Nå er endelig programmet til Oslo Bokfestival offentliggjort, og det er bare å konstatere at her er det veldig mye spennende og variert.  Det første som umiddelbart fanger min oppmerksomhet er krimtimen, hvor flere krimforfattere skal snakke om hvordan virkeligheten påvirker fiksjonen, og arrangementet kalt oljekrim. Krim fra innsiden virker også interessant.

Jeg synes også det er veldig spennende at vi får flere arrangementer hvor oversettere forteller om sitt arbeid med blant annet aktuelle krimbøker og chick – lit. Ida Jacksons foredrag Fremtiden på internett virker også veldig spennende.Debutanter har dessuten fått en fin plass, i arrangementer som debutanter, debutanttimen og debutantpraksis.

Som sagt et godt og mangfoldig program, men i år som i fjor savner jeg arrangementer som tar for seg serieromaner. Jeg er klar over at det for en stor del er forlagene selv som melder inn forslag til arrangementer, så dette går som en oppfordring til Schibsted, Cappelen Damm, Aller og andre som gir ut serieromaner: Få dette på plass til neste år! Jeg tror det ville være god interesse for å høre om hvordan en serieroman blir til, kanskje overvære et foredrag med et historisk tilbakeblikk eller et arrangement om hvordan man researcher historiske romanserier. Det er litt trist at man nok en gang overser en hel sjanger.

Legg inn en kommentar