Smakebit på søndag #36: Brobyggerne, Jan Guillou

Smakebit på søndag er en fast spalte som organiseres av Ladybug på Flukten fra Virkeligheten. Her deler vi noen setninger fra en bok vi for eksempel leser nå.

Min smakebit denne uken er hentet fra boken Brobyggerne av Jan Guillou

Mennene ble borte på sjøen.Slik var det bare. Det hadde skjedd før og det ville skje igjen, for slik var kystfolkets lodd i livet, på Osterøya som på andre øyer og ved andre fjorder. Dermed var guttene Lauritz, Oscar og Sverre blitt farløse, småjentene Turid, Katherine og Solveig likeså.

Slik innleder Guillou sin nyeste roman, som er den første i en planlagt serie som skal spenne gjennom hele 1900 – tallet. Hovedpersonene i serien er de tre norske guttene, som det vises til i avsnittet over.

Vil du være med på Smakebit på søndag?

* Åpne boken du leser i nå og finn et par setninger som du kan dele med leserne av bloggen din(vær forsiktig, ikke del setninger som kan avsløre for mye da det kan ødelegge for de som ønsker å lese boken). Hvis du ikke har en egen blogg så kan du dele en smakebit fra boken du leser i kommentarfeltet under posten hos Mari.

* Skriv en liten bloggpost med en link tilbake til dette innlegget hos Mari, og deretter legger du igjen en link til din egen bloggpost i inLinkz oversikten hos henne. 

God søndag 🙂

Legg inn en kommentar