Forsket på do-lesing

Du kan få mindre forstoppelse, men mer hemorider om du leser på do. Det er noen av antakelsene i en israelsk studie som ble publisert i 2009. Avisen The Guardian har brakt undersøkelsen fram i lyset igjen. Avisen skriver blant annet om kjente forfattere som var store tilhengere av do-lesing.

I den israelske undersøkelsen deltok 499 menn og kvinner i alderen 18 til 65 år.  64 prosent av mennene og 41 prosent av kvinnene fortalte at de leste på do regelmessig, og aviser var det som var det mest foretrukne mediet under toalettbesøket.

Undersøkelsen var satt i gang for å finne ut om lesing kunne føre til at man slappet av mer når man satt på do, og dermed gjorde det lettere å kvitte seg med sitt fornødne. Konklusjonen var at lesing på toalettet var best for kjedsomheten og mest for moro skyld.

Noen mener at lesing på toalettet er ekkelt, et nettsted har satt opp en liste over syv grunner til at man ikke bør lese på do.  Et annet nettsted har laget en liste over de ti mest underholdende tingene du kan lese mens du sitter på do. Forfatteren av saken er synlig opptatt av at man skal øke sine kunnskaper mens man gjør sitt fornødne.

Hvis du er en av dem som leser på do, finnes det egen litteratur beregnet for formålet. Det Norske Samlaget har for eksempel utgitt Den store norske doboka.

Dinamo forlaget har utgitt Opptatt av Atle Nielsen, også en bok beregnet for toalettbesøkene.

Hva med deg? Leser du på do?

Legg inn en kommentar