Kjøp deg plass i en ungdomsroman

Becca Fitzpatrick går nye veier for å gi navn til rollefigurene sine. Forfatteren bak suksessbøker som Hush Hush og Crescendo auksjonerer nå bort plass i sin nye roman. Have a Character Named After You in an Upcoming Young Adult Novel! er tittelen på auksjonen som er lagt ut på eBay.

Fitzpatrick gjennomfører ikke auksjonen for å bøte på en slunken lommebok. Utspillet er satt i stand for å støtte den idealistiske organisasjonen Kids Need To Read, som forsøker å bidra med bøker til skoler og biblioteker som mangler midler. De er opptatt av at alle barn (og voksne) skal ha tilgang til bøker av god kvalitet.

Fitzpatrick er ikke den eneste forfatteren som auksjonerer bort en plass i en kommende roman. Det gjør også Robin Brande, Shannon Hale, Brandon Mull, Janette Rallison og Kiersten White. Det presiseres forøvrig at personligheten til den som vinner auksjonen ikke vil ha innvirkning på karakteren i boken. Man bidrar kun med sitt eget navn. Det er også mulig at en redaktør kan komme med et veto på navnet som vinner auksjonen, i så tilfelle vil pengene betales tilbake.

Legg inn en kommentar