Studér litteratur gratis på nettet

Det kan være mange gode lesetips å finne i pensumplanene på litteraturstudier. Jeg pleier å kikke på disse dersom det er spesielle perioder jeg er interessert i. En litterær periode som jeg alltid har vært tiltrukket av er victoriatiden, og siden jeg blant annet skal lese mer Charles Dickens til neste år kommer jeg sikkert til å bli inspirert til å finne andre tekster herfra.

Hos Harvard Universitet har jeg funnet noe veldig spennende. Universitetet tilbyr flere kurs over nettet hvert semester under navnet Harvard University Extension School. Dette er undervisning som alle har tilgang til, det vil si at foruten å finne informasjon om kurset, studieplaner og annet nyttig finner du også videoer av forelesningene. Du kan dermed sitte foran datamaskinen din i Norge, eller et hvilket som helst annet land, og lære om det emnet du interesserer deg for. Hvis du vil kan du også melde deg på offisielt og gå opp til eksamen.

Dette emnet skal jeg snuse på: Crime and Horror in Victorian Literaure and Culture.  Undervisningsvideoene fra 2011 ligger ute her og kvaliteten er god. Og ikke bare det, ved siden av filmen får du opp power-point presentasjonen som ble vist av læreren under kurset, slik kan du sitte og følge med på egen hånd. Genialt!

Jeg synes også dette virker spennende: The Vampire in Literature and Film.

Jeg har ikke tid eller lyst til å melde meg opp til noe av dette offisielt, men jeg kommer til å kikke på forelesningene som legges ut på nettet når jeg har lyst til det, og det hadde vært spennende å lese noen av bøkene også.

Legg inn en kommentar