Carolina De Robertis til Norge

Tirsdag 28. februar er det verdenslansering på den nye boken til Carolina De Robertis, forfatteren av Det usynlige fjellet, og i den anledning kommer Carolina til Norge for å møte norske lesere og snakke om den nye romanen sin.

En ung argentinsk kvinne gjør en sjokkerende oppdagelse om sin familiebakgrunn ved hjelp av en ubedt gjest.Under Argentinas «skitne krig», som varte fra 1976 til 1983, «forsvant» 30 000 borgere, inkludert rundt 500 gravide kvinner hvis nyfødte barn ble gitt til militære familier.
Perla Correa er vokst opp med en iskald mor og en stiv marineoffiser av en far som hun forguder, men hvis yrke bringer skam over familien i tiden etter diktaturet. Da hun får uventet besøk av en fremmed mann, får hun gradvis en forståelse av sin egen rolle i den skitne krigens tragedie.

Carolina skal delta på to arrangementer på Litteraturhuset 28. februar. Klokken 17.00 holder hun kurs i kreativ skriving, og 19.00 skal hun bokbades av Signe Prøis. Kurset koster 90 kroner, og bokbadet er gratis. Jeg gleder meg veldig, og skal få med meg begge deler. Robertis underviser i kreativ skriving ved universitetet i San Francisco, så jeg tror kurset hennes kan være veldig inspirerende og lærerikt. Dessuten gleder jeg meg til å høre henne snakke om bøkene sine. Ifølge hjemmesiden hennes er hun allerede i gang med arbeidet på bok nummer tre.

Schibsted forlag, som gir ut Carolinas bøker på norsk, har lagt ut et utdrag av Perla her

Legg inn en kommentar