Fremtidige Favoritter #3

Fremtidige favoritter er en spalte jeg kommer til å legge ut hver eneste fredag. Her skriver jeg litt om bøker jeg ønsker meg, bøker jeg gleder meg til å lese, bøker jeg er spent på osv. Du kan også være med. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive et innlegg, kalle det «Fremtidige Favoritter» og legge igjen linken til din bloggpost nederst i dette innlegget. Link også gjerne tilbake til denne bloggposten slik at flere som har lyst kan bli med.

Her er bøkene jeg gleder meg til denne uken:

Ingrid Paulson: Valkyrie Rising

En engelsk ungdomsroman med handling fra Norge. Den må jeg jo bare lese, virker kjempespennende.  Ut fra forfatterens navn kan det også se ut som hun har skandinaviske aner.

Nothing ever happens in Norway. But at least Ellie knows what to expect when she visits her grandmother: a tranquil fishing village and long, slow summer days. And maybe she’ll finally get out from under the shadow of her way-too-perfect big brother, Graham, while she’s there.

What Ellie doesn’t anticipate is Graham’s infuriating best friend, Tuck, tagging along for the trip. Nor did she imagine boys going missing amid rumors of impossible kidnappings. Least of all does she expect something powerful and ancient to awaken in her and that strange whispers would urge Ellie to claim her place among mythological warriors. Instead of peace and quiet, there’s suddenly there’s a lot for a girl from L.A. to handle on a summer sojourn in Norway! And when Graham vanishes, it’s up to Ellie—and the ever-sarcastic, if undeniably alluring Tuck—to uncover the truth about all the disappearances and thwart the nefarious plan behind them. Deadly legends, hidden identities, and tentative romance swirl together in one girl’s unexpectedly-epic coming of age

Jane Borodal: Fyrverkeri makerinnen

 Jeg elsker historiske romaner, og etter at jeg hørte en presentasjon av denne på et bokmøte fikk jeg bare enda mer lyst til å lese den. Ord som «Dickens – aktig» ble brukt, og det skal bli spennende å se om det virkelig er slik. (Dette omslaget er av den engelske utgaven, det norske omslaget fant jeg ikke nå, det samme med beskrivelsen av handlingen).

It is 1752 and seventeen-year-old Agnes Trussel arrives in London pregnant with an unwanted child. Lost and frightened, she finds herself at the home of Mr. J. Blacklock, a brooding fireworks maker who hires Agnes as an apprentice. As she learns to make rockets, portfires, and fiery rain, she slowly gains his trust and joins his quest to make the most spectacular fireworks the world has ever seen.

Jane Borodale offers a masterful portrayal of a relationship as mysterious and tempestuous as any the Brontës conceived. Her portrait of 1750s London is unforgettable, from the grimy streets to the inner workings of a household where little is as it seems. Through it all, the clock is ticking, for Agnes’s secret will not stay secret forever.

Deeply atmospheric and intimately told from Agnes’s perspective, The Book of Fires will appeal to readers of Geraldine Brooks, Sarah Waters, Sheri Holman, and Michel Faber.

Arild Stavrum: Golden boys 

Denne boken har akkurat kommet ut, og skal kjøpes inn snart. Jeg synes det er spennende å lese bøker fra krimdebutanter, og her skriver forfatteren om et miljø han kjenner fra innsiden.

Norges mektigste fotballagent, Arild Golden, blir funnet brutalt drept på kontoret sitt i Ullevål stadion. Karismatiske Golden frontet Norges beste forballspillere og var en skruppelløs forretningsmann som presset alle konkurrenter ut på sidelinja. Hvem hadde et motiv for å drepe ham? Forsmådde fotballspillere, utkonkurrerte agenter, rundspilte klubbledere, for å nevne noen.
I kjølvannet av drapet på Arild Golden virvles det opp rykter om utroskap og uhørte allianser, om milliardbeløp som ikke lar seg spore, og historier om afrikanske fotballtalenter som dumpes uten papirer når de ikke innfrir.
Steinar Brunsvik, tidligere Ajax- og landslagsspiller, nå advokat, havner midt i sakens sentrum når drapsmistenkte Taribo Shorunmo hyrer ham som forsvarsadvokat. Brunsvik oppdager dessuten at hans egen fotballkarriere hadde tilknytning til Golden-saken. Han er midt i et skittent spill som blir stadig farligere.Hvilke bøker gleder du deg til å lese? Lag gjerne et innlegg og link det opp i Mr Linky under her:

Legg inn en kommentar