Fremtidige favoritter #6

Fremtidige favoritter er en spalte jeg legger ut hver eneste fredag. Her skriver jeg litt om bøker jeg ønsker meg, bøker jeg gleder meg til å lese, bøker jeg er spent på osv. Du kan også være med. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive et innlegg, kalle det «Fremtidige Favoritter» og legge igjen linken til din bloggpost nederst i dette innlegget. Link også gjerne tilbake til denne bloggposten slik at flere som har lyst kan bli med.

Her er bøkene jeg gleder meg til denne uken:

May Grethe Lerum: Nymånenatt (Mai 2012)

Bok nummer to i Solstorm – trilogien. Jeg likte den første boken i denne serien, og gleder meg til å lese denne. Jeg synes det er fint at vi får litt flere dystopier her i Norge med en handling som kunne ha skjedd. Omslaget til denne boken er også nydelig.

Etter solstormen må femten år gamle Maja og hele samfunnet klare seg uten elektrisitet. Forskjellen på fattig og rik handler nå om liv og død. Da kryper de fram: Dommedagspredikantene. De korrupte. Rottene. Men krisetider skaper også helter og heltinner – av de som eier et glødende hjerte og en sterk sans for rettferdighet.


Gennifer Albin: Crewel (Crewel World 1) (16.10.2012)

Dette er en av ungdomsbøkene som skal vies spesielt fokus under årets Book Expo America, og de bøkene som blir den æren til del er som regel gode. (I fjor var det blant annet Daughter of Smoke and Bone som ble fremhevet. ) Flere bloggere jeg følger har også fremhevet dette som en bok de har store forventninger til.

Incapable. Awkward. Artless.  That’s what the other girls whisper behind her back. But sixteen year-old Adelice Lewys has a secret: she wants to fail.Gifted with the ability to weave time with matter, she’s exactly what the Guild is looking for, and in the world of Arras, being chosen as a Spinster is everything a girl could want. It means privilege, eternal beauty, and being something other than a secretary. It also means the power to embroider the very fabric of life. But if controlling what people eat, where they live and how many children they have is the price of having it all, Adelice isn’t interested. Not that her feelings matter, because she slipped and wove a moment at testing, and they’re coming for her—tonight.Now she has one hour to eat her mom’s overcooked pot roast. One hour to listen to her sister’s academy gossip and laugh at her Dad’s stupid jokes. One hour to pretend everything’s okay. And one hour to escape. Because once you become a Spinster, there’s no turning back.

Meagan Spooner: Skylark (1.10.2012)

Dette er også en bok som skal fremheves på Book Expo America i år, og jeg synes den virker spennende. Spooner er forøvrig snart aktuell med en annen roman, også den den første i en ny serie skrevet i samarbeid med Amie Kaufman. Disney-Hyperion kjøpte rettighetene til serien på auksjon.

Her world ends at the edge of the vast domed barrier of energy enclosing all that’s left of humanity. For two hundred years the city has sustained this barrier by harvesting its children’s innate magical energy when they reach adolescence. When it’s Lark’s turn to be harvested, she finds herself trapped in a nightmarish web of experiments and learns she is something out of legend itself: a Renewable, able to regenerate her own power after it’s been stripped.Forced to flee the only home she knows to avoid life as a human battery, Lark must fight her way through the terrible wilderness beyond the edge of the world. With the city’s clockwork creations close on her heels and a strange wild boy stalking her in the countryside, she must move quickly if she is to have any hope of survival. She’s heard the stories that somewhere to the west are others like her, hidden in secret – but can she stay alive long enough to find them?

Parinoush Saniee: Det som ventet meg (15.5.2012)

Jeg elsker storslåtte fortellinger som spenner over flere år, og gjerne har handling fra andre kulturer og verdensdeler. Denne boken er midt i blinken for min lesesmak, og jeg er kjempespent på hvordan den er.

Dette er historien om Massoumehsom vi følger fra hun er en ungjente på 1960-tallet under sjah-regimet. Gjennom fem årtier følger vi Massoumeh, i motgang og medgang, under vekslende regimer, en sterk kvinnes kamp for kjærlighet, rettferdighet og overlevelse. Hun vokser opp på landsbygda, men flytter etter hvert med familien til Teheran. Her treffer hun sitt livs store kjærlighet på vei til skolen, men da hennes dypt religiøse foreldre oppdager dette tvinger de henne til å gifte seg med en «lovende» ung mann, Hamid, som hun møter for første gang i bryllupet. Det viser seg snart at Hamid er en politisk opposisjonell som kjemper mot sjahen og hans diktatur. Da sjahen faller og Khomeinis presteregime tar makten blir Hamid en nasjonalhelt, men faller raskt i unåde hos styresmaktene igjen. Massoumeh blir tvunget til å forsørge seg og sine barn alene.Når hennes ungdoms store kjærlighet dukker opp igjen mange år senere, blir hun stilt ovenfor et nærmest umulig valg. Skal hun denne gangen følge sine egne følelser, eller nok engang ta hensyn til sin families ære? Parinoush Saniee har skrevet flere romaner, men «Det som ventet meg» er den første iranske myndigheter har tillatt for utgivelse. Boken er tidenes mest solgte i Iran, selv om den to ganger har vært forbudt.

Romesh Gunesekera: Prisoner of Paradise

Dette er også en historisk roman, og jeg synes den virker veldig interessant. Denne boken er alt utgitt.

When Lucy Gladwell arrives in Mauritius from England to live with her aunt and uncle in their grand plantation house, her mind is full of the poems of Keats and tales of romance . She is nonetheless unprepared for the beauty, fecundity and otherness of this island paradise between Africa and India, where she is to be waited on hand and foot by servants and free to let her thoughts drift on the sea breeze.  If only they did not drift to such problematic subjects as the restrictions of colonial society, or the bigoted outbursts of her uncle, or the disquieting attractions of Don Lambodar, a young translator from Ceylon, himself entangled in thoughts of iniquity and desire and facing a decision
which could risk his precarious position. Under the surface there is growing unease. For it is 1825: Britain has wrested power from France and is shipping convict labour across the Indian Ocean. The age of slavery is coming to its messy end. Word is lapping against the shores of the island – of revolts in Europe and the Americas, and of a charismatic new Indian leader who will shine the light of liberty.
For Lucy, for Don, for everyone on the island, a devastating storm is coming… In this bold novel of intimate passions and colliding destinies, Romesh Gunesekera weaves together the story of two young lovers in search of freedom, and the eloquence of the bonded heart.

Hvis du vil være med på Fremtidige favoritter, legger du inn link til ditt innlegg her: Mister Linky’s Magical Widgets — Easy-Linky widget will appear right here!
This preview will disappear when the widget is displayed on your site.
For best results, use HTML mode to edit this section of the post.

Legg inn en kommentar