Fremtidige favoritter #11

Fremtidige favoritter er en spalte jeg legger ut hver eneste fredag. Her skriver jeg litt om bøker jeg ønsker meg, bøker jeg gleder meg til å lese, bøker jeg er spent på osv. Du kan også være med. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive et innlegg, kalle det «Fremtidige Favoritter» og legge igjen linken til din bloggpost nederst i dette innlegget. Link også gjerne tilbake til denne bloggposten slik at flere som har lyst kan bli med.

Her er bøkene jeg gleder meg til denne uken:

Kristina Ohlsson: Englevaktene (Utkommet)

Jeg har akkurat slukt forfatterens debutroman, Askepott, og skal kaste meg over den neste, Tusenfryd. Etter det vil jeg gjerne lese Englevaktene. Liker også omslaget, det vakte min oppmerksomhet. Det ble nylig kjent at Ohlssons bøker også skal bli tv- serie.

En ung kvinne blir funnet drept og partert i et skogsområde utenfor Stockholm. Hun blir identifisert som Rebecca Trolle, en litteraturstudent som forsvant tre år tidligere. Mens Alex Recht og hans etterforskere prøver å forstå hva som gjorde at Rebecca fikk en så voldsom skjebne, gjøres det flere funn på åstedet: Det rommer hemmeligheter som viser seg å være flere tiår gamle. På et aldershjem sitter en slagrammet og stum barnebokforfatter. Hun dukker stadig opp i etterforskningen, men forblir stum. Sporene leder politiet til den mørkeste sannhet. For hovedetterforskeren Fredrika Bergman blir marerittet fullkomment da hennes elskede Spencer dras inn i saken. Etterhvert som gåten nærmer seg en oppklaring, rår en stadig dystrere stemning i etterforskningsgruppen. Hvem blir den neste til å bli lagt i graven ved Midsommarkransen?Jan-Erik Fjell: Skyggerom (10.9.12)

Jeg var veldig begeistret for Fjells debutroman Tysteren, og jeg var ikke den eneste. Nå ser jeg frem til høsten, og hans neste roman. Den har jeg ventet på.

Det er ikke kommet noen beskrivelse over innholdet i denne boken enda.

Christina López Barrio: Den umulige kjærlighetens hus (15.8.12)

Denne boken gleder jeg meg veldig til, det er akkurat slike type bøker jeg pleier å elske. Det er også et pluss at forfatteren sammenlignes med Isabel Allende.

En kastiljansk landsby på slutten av 19. tallet. Det hviler en århundrelang forbannelse over kvinnene i Laguna-slekten: De er dømt til å sette pikebarn til verden som ikke er i stand til å holde på en mann. Selv ikke den vakre Clara makter å unngå denne skjebnen. Da hun forelsker seg i en varmblodig andalusier og blir gravid, kjøper han den røde villaen til henne – og forsvinner. Her, i dette hemmelighetsfulle huset, blir skjebnen til Laguna-kvinnene forseglet, selv om alle er svært forskjellige. Vi følger fem generasjoner kvinner, helt opp til 60-tallet, og hvordan de alle forsøker å bryte forbannelsen. En fascinerende og magisk historie, full av lidenskap, hat, revansje, kjærlighet og tragedie, på linje med litteraturens store familiesagaer, like uforglemmelig og sanselig som Isabel Allendes Åndenes hus. 

Lauren Oliver: Delirium (3.9.12)

Jeg har hørt utrolig mye bra om denne serien, og synes det er flott at den kommer ut på norsk. Det er en av bøkene som står på leselisten min denne høsten.

Fantastisk om forbudt kjærlighet under et totalitært styre. Ny, kritikerrost bestselger fra forfatteren av ‘Før jeg faller’ Nittifem dager og så er jeg trygg. Jeg er nervøs så klart. Jeg lurer på om operasjonen kommer til å gjøre vondt. Jeg vil bli ferdig med det. Det er vanskelig å være tålmodig. Det er vanskelig å ikke være redd når jeg fortsatt er ukurert, men så langt har ikke deliriene rørt meg. Likevel engster jeg meg. De sier at i gamle dager gjorde kjærligheten folk gale. Det er ille nok. Det fins også historier om folk som døde fordi de mistet kjærligheten eller aldri fant den, og det er det som skremmer meg aller mest. Den dødeligste av alle dødelige ting: Den dreper deg både når du har den og når du ikke har den.

 

Hvilke bøker gleder du deg til å lese? Lag gjerne et eget innlegg og link det opp i Mr.Linky under her: 

Mister Linky’s Magical Widgets — Easy-Linky widget will appear right here!
This preview will disappear when the widget is displayed on your site.
For best results, use HTML mode to edit this section of the post.

Legg inn en kommentar