Fremtidige favoritter #14

Fremtidige favoritter er en spalte jeg legger ut hver eneste fredag. Her skriver jeg litt om bøker jeg ønsker meg, bøker jeg gleder meg til å lese, bøker jeg er spent på osv. Du kan også være med. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive et innlegg, kalle det «Fremtidige Favoritter» og legge igjen linken til din bloggpost nederst i dette innlegget. Link også gjerne tilbake til denne bloggposten slik at flere som har lyst kan bli med.

I denne posten skal jeg gjøre som jeg lovet sist fredag, vise frem noen bøker som var til stede på Book Expo America i år. Jeg beklager at innlegget sist ikke kom, hvis du skrev et innlegg da kan du gjerne linke det opp til dette:

Madeline Miller: The Song of Achilles

Denne boken var ikke til stede på Book Expo America, men jeg fikk den i posten i dag etter at jeg vant en konkurranse hos Clementine. Boken kom også med et kjempekoselig kort. Jeg gleder meg til å lese den, tusen takk. Hvis du ikke leser bloggen hennes, anbefaler jeg å sjekke den ut. Hun skriver veldig gode anmeldelser, ofte om engelske bøker som nettopp har kommet ut.

Kevin Powers: The Yellow Birds (11.9.2012)

Dette virker som en viktig og interessant roman. Boken er ikke så lang, men jeg regner med at innholdet likevel er egnet til å gi inntrykk. Har hatt lyst til å lese denne siden jeg hørte om den for første gang

«The war tried to kill us in the spring,» begins this breathtaking account of friendship and loss. In Al Tafar, Iraq, twenty-one-year old Private Bartle and eighteen-year-old Private Murphy cling to life as their platoon launches a bloody battle for the city. In the endless days that follow, the two young soldiers do everything to protect each other from the forces that press in on every side: the insurgents, physical fatigue, and the mental stress that comes from constant danger. Bound together since basic training when their tough-as-nails Sergeant ordered Bartle to watch over Murphy, the two have been dropped into a war neither is prepared for. As reality begins to blur into a hazy nightmare, Murphy becomes increasingly unmoored from the world around him and Bartle takes impossible actions. With profound emotional insight, especially into the effects of a hidden war on mothers and families at home, THE YELLOW BIRDS is a groundbreaking novel about the costs of war that is destined to become a classic.Mette Jakobsen: The Vanishing Act (17.9.2012)

Denne forfatteren er født i Danmark, men bor i dag i Australia. Boken er «blurbet» av Erin Morgenstern som skrev The Night Circus, så likte du den boken kan det hende du liker denne. Jeg falt for beskrivelsen, og har lyst til å bestille denne etter hvert.

«The best stories change you. I am not the same after The Vanishing Act as I was before.»-Erin Morgenstern, author of The Night Circus. On a small snow-covered island-so tiny that it can’t be found on any map-lives twelve-year-old Minou, her philosopher Papa (a descendent of Descartes), Boxman the magician, and a clever dog called No-Name. A year earlier Minou’s mother left the house wearing her best shoes and carrying a large black umbrella. She never returned. One morning Minou finds a dead boy washed up on the beach. Her father decides to lay him in the room that once belonged to her mother. Can her mother’s disappearance be explained by the boy? Will Boxman be able to help find her? Minou, unwilling to accept her mother’s death, attempts to find the truth through Descartes’ philosophy. Over the course of her investigation Minou will discover the truth about loss and love, a truth that The Vanishing Act conveys in a voice that is uniquely enchanting. Katherine Gatmull: Summer and bird (2.10.2012)


Denne har så langt fått fantastiske tilbakemeldinger fra folk som har lest den, og den frister meg til å ville lese. Jeg elsker bøker som har litt eventyr-preg over seg. Det er blitt sagt at denne vil appellere til fans av Neil Gaiman.

An enchanting–and twisted–tale of two sisters’ quest to find their parents. When their parents disappear in the middle of the night, young sisters Summer and Bird set off on a quest to find them. A cryptic picture message from their mother leads them to a familiar gate in the woods, but comfortable sights quickly give way to a new world entirely–Down–one inhabited by talking birds and the evil Puppeteer queen. Summer and Bird are quickly separated, and their divided hearts lead them each in a very different direction in the quest to find their parents, vanquish the Puppeteer, lead the birds back to their Green Home, and discover the identity of the true bird queen. With breathtaking language and deliciously inventive details, Katherine Catmull has created a world unlike any other, skillfully blurring the lines between magic and reality and bringing to life a completely authentic cast of characters and creatures.

Chris Colfer: The Wishing Spell (Land of Stories #1) (17.7.2012)Dette er debutromanen til Colfer, som for mange er mest kjent for rollen som Kurt Hummel i TVserien Glee. Jeg er veldig glad i eventyraktige bøker, som sagt, og denne virker veldig søt. 

Alex and Conner Bailey’s world is about to change, in this fast-paced adventure that uniquely combines our modern day world with the enchanting realm of classic fairytales.The Land of Stories tells the tale of twins Alex and Conner. Through the mysterious powers of a cherished book of stories, they leave their world behind and find themselves in a foreign land full of wonder and magic where they come face-to-face with the fairy tale characters they grew up reading about. But after a series of encounters with witches, wolves, goblins, and trolls alike, getting back home is going to be harder than they thought.

Her kan du høre Colfer snakke om boken på en frokost under Book Expo America i år:

Hvilke bøker gleder du deg til å lese? Lag gjerne et eget innlegg og link det opp i Mr.Linky under her: 

Mister Linky’s Magical Widgets — Easy-Linky widget will appear right here!
This preview will disappear when the widget is displayed on your site.
For best results, use HTML mode to edit this section of the post.

Legg inn en kommentar