Fremtidige favoritter #27

Fremtidige favoritter er en spalte jeg legger ut hver eneste fredag. Her skriver jeg litt om bøker jeg ønsker meg, bøker jeg gleder meg til å lese, bøker jeg er spent på osv. Du kan også være med. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive et innlegg, kalle det «Fremtidige Favoritter» og legge igjen linken til din bloggpost nederst i dette innlegget. Link også gjerne tilbake til denne bloggposten slik at flere som har lyst kan bli med. Du kan velge akkurat de bøkene i den sjangeren du selv ønsker.

Grunnen til at jeg gjør denne spalten er først og fremst for å dele kunnskap om bøker som er på vei. Jeg leser mye om bøker på nett, og da er en slik spalte et fint sted å skrive om disse. Jeg bruker også spalten for å sette søkelys på bøker som har stått i hyllen en stund og som jeg ønsker å gi oppmerksomhet, eller andre bøker jeg har lyst til å lese.

Her er bøkene jeg gleder meg til denne uken:

Kieran Shields: A Study in Revenge (2.01.2013)

Jeg har kjempelyst til å lese første bok i denne serien, The Truth of all things, og den nye boken som er annonsert havnet også på ønskelisten min.

In 1893, a trail of ashen footprints leads Deputy Archie Lean to the body of a murdered thief. The man’s exposed flesh has been horribly burned and occult symbols mark the nearby walls. Most troubling of all is what Lean witnessed two days earlier: this same man being lowered into his grave without a burn mark on him.  Once again, the Portland, Maine, police deputy must turn to the brilliant criminalist Perceval Grey for help.  Grey, a half-Abenaki Indian detective,  faces problems of  his own after agreeing to an elderly tycoon’s death-bed plea to find his long-lost granddaughter. The dying man’s family is less interested in the missing heiress than with the recent theft of an obscure heirloom carved with curious symbols. As the family’s shadowy history is revealed, the three mysteries intersect to draw Lean and Grey into a maze of murder, deceit, and revenge. Each deadly new clue points toward an even greater puzzle—one that will pit Grey against a devious murderer in a race to unlock an ancient and mysterious power.

Megan Shepherd: The Madman’s Daughter (29.01.2013)

Denne har jeg gledet meg til lenge. Boken er en gjenfortelling av klassikeren The Island of Dr. Moreau, og skal ha flere gotiske elementer. Rett i min gate med andre ord. 

London, 1894. Juliet Moreau has built a life for herself—working as a maid, attending church on Sundays, and trying not to think about the scandal that ruined her life. After all, no one ever proved the rumors about her father’s gruesome experiments. But when she learns her father is alive and continuing his work on a remote tropical island, she is determined to find out if the accusations were true.  Juliet is accompanied by the doctor’s handsome young assistant and an enigmatic castaway, who both attract Juliet for very different reasons. They travel to the island only to discover the depths of her father’s madness: he has created animals that have been vivisected to resemble, speak, and behave as humans. Worse, one of the creatures has turned violent and is killing the island’s inhabitants. Juliet knows she must end her father’s dangerous experiments and escape the island, even though her horror is mixed with her own scientific curiosity. As the island falls into chaos, she discovers the extent of her father’s genius—and madness—in her own blood.

Susanne Staun: Hilsen fra Rexville (Oktober 2012)


Jeg hadde stor sans for Døderommet, som utkom på norsk i fjor, og jeg gleder meg til en ny bok fra Staun. Dette er mørk og litt annerledes krim. 


I Odenses pene legekvarter blir en toårig pike vansiret for livet, da hun våkner opp etter en middagslur badet i avløpsrens. Rettsmedisiner Maria Krauses undersøkelser dokumenterer et gjerningstidspunkt som entydig beviser at kun moren eller faren kan ha mishandlet piken. I Danmark kan man ikke dømmes kollektivt, så selv om byrettsdommen fastslår at en av dem har gjort det, blir begge frikjent. Men både den vansirede pikens mor og far har en fortid som på hver sin måte berører dr. Krause personlig. Til syvende og sist blir det hun som trår til overfor foreldrene, der loven svikter.

Øystein Wiik: Hvit panter (Oktober 2012)

Jeg har veldig sans for krimbøkene til Wiik, og jeg gleder meg til enda en bok fra hans hånd.

Skipsreder Herman Nordahl omkommer i en brann i leiligheten sin. Ved obduksjonen viser det seg at han har vært utsatt for tortur med et redskap kalt Somalisk Jomfru, hyppig brukt i afrikanske diktaturer. Pastor Hellener, familiepresten, som skulle forrette ved Nordahls begravelse, dukker aldri opp i kirken og blir funnet livløs i en skiløype i Lillomarka. En papirløs, døvstum gutt blir kidnappet. Tom Hartmanns ekskone, Cathrine Price får oppgaven med å løse mysteriet. Samtidig befinner Tom Hartmann seg i den arabiske gulf om bord i oljetankeren Fenris Fighter for å skrive en roman. Tankeren blir kapret av somaliske pirater under ledelse av en mystisk skikkelse kalt Den tilslørte. Det skal snart vise seg at dette ikke er noen vanlig kapring. En farlig aksjon er i gang, en aksjon som lenge har vært et fryktet scenario, men som ingen har våget å gjennomføre – inntil nå. Kan Tom Hartmann hindre katastrofen?

Eirik Wekre: Trollmannens læregutt (Oktober 2012)

Oktober er virkelig krimmåneden denne høsten, og denne utgivelsen har også vekket nysgjerrigheten min.

Oslo, sent i november: EU er tildelt Nobels fredspris. I forkant av prisutdelingen avholdes det internasjonale toppmøter i Oslo, og «den tapte generasjon» – arbeidsløs ungdom fra hele Europa – strømmer til byen for å demonstrere mot EUs økonomiske politikk. Samtidig som demonstrantene blir mer og mer voldelige og umulige å kontrollere, får politiet vite at en snikskytter er på vei til Oslo; han har politiske drap på samvittigheten. Spaningsleder Theo Hannover ved Oslo-politiet og PST-etterforsker Hege Tønnesen arbeider desperat mot klokken for å hindre det verst tenkelige: et attentat under fredsprisutdelingen.

Jeg vil også ta med en dvd jeg fant på eBay, og som jeg gleder meg utrolig mye til å se:

Tidlig på 1990-tallet så jeg en miniserie på TVNorge, og jeg husket ikke så mye om den annet enn at den handlet om tidsreiser og et solur. Jeg har forgjeves forsøkt å finne ut hvilken serie dette var, fordi den gjorde et stort inntrykk på meg. Jeg husker den som nifs og spennende. I dag kom jeg over en diskusjon om ting man så på TV på 90-tallet, og der var navnet på serien: Moondial.  Endelig kunne jeg forsøke å finne den på dvd, og det klarte jeg som sagt på eBay. Jeg ser veldig frem til at dvd’en kommer i posten, og jeg endelig kan se denne på nytt. I mellomtiden deler jeg to klipp av serien her:

Hvis du vil være med på Fremtidige Favoritter, legger du inn link til innlegget ditt her:

Mister Linky’s Magical Widgets — Auto-Linky widget will appear right here!
This preview will disappear when the widget is displayed on your site.
For best results, use HTML mode to edit this section of the post.

Ønsker dere en fin fredag!

Legg inn en kommentar