En helt ny bok av J.R.R. Tolkien utgis til våren

I går ble de norske billettene til storfilmen Hobbiten lagt ut for salg ved norske kinoer, og blodfansen hadde stått i kø i dagesvis for å skaffe seg billetter. Det er 39 år siden forfatteren av verket, J. R. R. Tolkien døde, men bøkene hans er stadig like populære. Det kommer stadig nye utgaver av de godt likte verkene, og nye generasjoner oppdager eventyrverdenen Tolkien skapte.

I dag ble det kjent at et tidligere upublisert verk av mesterforfatteren vil bli utgitt i mai til neste år. Fansen har lenge kjent til eksistensen av The Fall of Arthur, hvor Tolkien tar for seg legenden om Kong Arthur. Boken er skrevet på vers, og Tolkien arbeidet med verket på 1930 – tallet før han bestemte seg for å fokusere all sin energi på Hobbiten og Ringenes Herre. Siden den tid har boken ligget urørt.

Det er Harper Collins som skal utgi boken, som også vil inneholde tre essays skrevet av Christopher Tolkien, forfatterens sønn.  – Mektig, lidenskapelig og fylt med levende bilder. The Fall of Arthur viser Tolkiens talent for historiefortelling på sitt absolutte beste, skriver forlaget på sine hjemmesider. Boken skal ha referanser til den eventyrlige verdenen Tolkien skapte i sine mest berømte bøker, og i arbeidet med boken skal Tolkien ha latt seg inspirere av fortellinger fra blant andre Thomas Malory og Geoffrey Monmouth.  Tolkien selv var professor i angelsaksisk ved Universitetet i Oxford. 

Legg inn en kommentar