Flere nominasjoner for Hillary Mantel

Hillary Mantel vant tidligere i år Bookerprisen for sin andre roman om Henrik den åttende, Bring Up the Bodies eller Falkejakt som den heter på norsk. Nå har hun sjansen til å hente hjem enda en gjev pris. Mantel er en av de heteste kandidatene til å vinne Costa prisen som deles ut i januar 2013. De andre kandidatene er  Life! Death! Prizes! av Stephen May, The Heart Broke In av James Meek og Days of the Bagnold Summer av Joff Winterhart.

De nominerte debutantene i år er The Notable Brain of Maximilian Ponder av J.W. Ironmonger, Snake Ropes av Jeff Richards, The Innocents av Francesca Segal og The Bellwether Revivals av Benjamin Wood.

 Costa Prisen har eksistert siden 1971, og 2012 er den 41′ ste året prisen deles ut. 550 bøker har blitt foreslått å vinne, og et dommerpanel har plukket ut finalistene på kortlisten. Fjorårets vinner av Costaprisen, boken Pure av Andrew Miller, kom ut på norsk denne høsten med tittelen De uskyldiges kirkegård. Prisen har navnet sitt etter Storbritannias største kjede av kaffebutikker, som sponser prisen. Du kan lese mer om årets kandidater her.

Legg inn en kommentar