Fremtidige favoritter #31

Fremtidige favoritter er en spalte jeg stort sett legger ut hver eneste fredag. Her skriver jeg litt om bøker jeg ønsker meg, bøker jeg gleder meg til å lese, bøker jeg er spent på osv. Du kan også være med. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive et innlegg, kalle det «Fremtidige Favoritter» og legge igjen linken til din bloggpost nederst i dette innlegget. Link også gjerne tilbake til denne bloggposten slik at flere som har lyst kan bli med. Du kan velge akkurat de bøkene i den sjangeren du selv ønsker.

Jeg likte veldig godt Sommerfugl i lenker, som jeg leste for en tid tilbake (anmeldelse kommer snart), og har lyst til å lese flere bøker fra andre kulturer. Dette er noen av dem:

James Levine: Den blå skriveboken

Denne boken har jeg byttet til meg fra Rose-Marie, som anbefalte den sterkt.

Batuk er en veslevoksen 15-årig jente fra landsbygda i India. Ni år gammel selges hun av sin far, og må selge sex på Common Street i Mumbai. Batuk klarer å få tak i en blyant og en skrivebok, og noterer ned sine tanker og historier. Den blå skriveboken er en rørende bok om et barns kamp for å overleve, og en sterk hyllest til fantasiens kraft.

Katherine Boo: Behind the Beautiful Forevers

Denne har jeg hatt lyst til å lese siden jeg hørte om den tidligere i år. Den har blant annet vært nominert til flere priser, og det er ikke noe dårlig tegn.

In this brilliantly written, fast-paced book, based on three years of uncompromising reporting, a bewildering age of global change and inequality is made human. Annawadi is a makeshift settlement in the shadow of luxury hotels near the Mumbai airport, and as India starts to prosper, Annawadians are electric with hope. Abdul, a reflective and enterprising Muslim teenager, sees “a fortune beyond counting” in the recyclable garbage that richer people throw away. Asha, a woman of formidable wit and deep scars from a childhood in rural poverty, has identified an alternate route to the middle class: political corruption. With a little luck, her sensitive, beautiful daughter—Annawadi’s “most-everything girl”—will soon become its first female college graduate. And even the poorest Annawadians, like Kalu, a fifteen-year-old scrap-metal thief, believe themselves inching closer to the good lives and good times they call “the full enjoy.”  But then Abdul the garbage sorter is falsely accused in a shocking tragedy; terror and a global recession rock the city; and suppressed tensions over religion, caste, sex, power and economic envy turn brutal. As the tenderest individual hopes intersect with the greatest global truths, the true contours of a competitive age are revealed. And so, too, are the imaginations and courage of the people of Annawadi. 

Salman Rushdie:Midnattsbarn

Redesign av omslag kan ofte være lurt. Dette vekket i hvert fall oppmerksomheten min, og da jeg i tillegg leste at dette var den store romanen om India måtte jeg kjøpe den. Har selvsagt hørt mye bra om denne romanen, så jeg gleder meg til å lese den. 

«Midnattsbarn» er Den store romanen om India – et under av fantasi og fortellerglede, en roman full av utrolige hendelser: fødsler og forvekslinger, kjærlighet og død, krig og andre omveltninger. For leseren åpner det seg et India veldig og gripende i sin størrelse og sammensatthet.

Vil du også være med, linker du opp ditt innlegg her: 

Mister Linky’s Magical Widgets — Auto-Linky widget will appear right here!
This preview will disappear when the widget is displayed on your site.
For best results, use HTML mode to edit this section of the post.

Legg inn en kommentar