Fra manus til bok og fra bok til film #2

Her kommer informasjon om kommende bøker, og filmadapsjoner av allerede eksisterende bøker. Jeg samler opp og poster nyheter om dette med ujevne mellomrom, litt ala boknyhetene mine: 

Ny bok fra Suzanne Collins

Suzanne Collins er for mange kjent som forfatteren bak suksesstrilogien Dødslekene. Nå er det offentliggjort at hun til neste år skal forsøke seg innenfor en ny sjanger, Collins skriver nemlig på en billedbok for barn. Boken har tittelen Year of the Jungle, og er en biografisk bok om det året Collins’  gikk i første klasse og hennes far tjenestegjorde i Vietnam. James Proimos, en av Collins beste venner, skal illustrere boken. Boken får utgivelse høsten 2013. Collins’ amerikanske forlag skal også publisere helt nye utgaver av Collins’ serie The Underland Chonicles, en serie som også kommer på norsk til våren.

Skriver bok om kidnapping.
Elizabeth Smarts navn ble kjent over hele verden i 2002 da hun ble bortført fra sitt soverom i Salt Lake City i Utah. I mars året etter kom hun til rette igjen. Smart var 14 år da bortføringen skjedde, og nå skriver hun på en biografi om det hun opplevde. Boken skrives sammen med Chris Syewart og skal utgis 13. september 2013

Budrunder om ny ungdomstrilogi
Det blir stadig flere unge forfatterspirer.  Nitten år gamle Stephanie Diaz har solgt rettighetene til sin trilogi Extraction til  amerikanske St. Martin’s. Serien beskrives som en krysning mellom Divergent og Ender’s Game, og det var budrunde om rettighetene. Diaz er filmstudent, og du kan lese mer om henne og trilogien i dette intervjuet.Fra bok til film

Filmatisering av Sigurdardottirs bøker
Yrsa Sigurdardottirs nyeste bok Kuldi skal bli film. Palm d’Or vinner Sigurjon Sighvatsson skal regissere, Bokenutkom på Sagaøya i november i år.Sighvatsson har også kjøpt rettighetene til Sigurdardottirs bok Jeg vet hvem du er, som fikk strålende kritikker da den utkom på norsk denne våren.


Indridasons bok til lerretet
En annen islandsk forfatter, Arnaldur Indridason, har også fått solgt filmrettighetene til en bok. Det dreier seg om romanen Operation Napoleon, som utkom i 1999. Et av produksjonsselskapene bak filmen er YellowBird, som også sto bak den svenske filmatiseringen av Milleniumstrilogien. Operation Napoleon er ikke oversatt til norsk.


Skumringstimen på kino i 2013
Apropos YellowBird. Produksjonsselskapet er akkurat ferdig med filmingen av Johan Theorins debutbok Skumringstimen, regissert av Millenium-regissør Daniel Alfredson. Den svenske skuespillerinnen Lena Endre har en av hovedrollene i filmen, som har premiere i Sverige i oktober 2013. Norske TV2 skal også vise filmen etter hvert.

Geim blir film
En annen svensk forfatter, Anders de la Motte, får også sine bøker festet til filmlerretet.  Hans trilogi, bestående av bøkene Geim, Buzz og Bubble skal også filmatiseres i Sverige. I Norge er det Bokforlaget som utgir hans bøker.Michelle Zink’s TEMPTATION’S HEAT, the first in a 3-book series featuring members of The Shadowguard, an elite group of assassins whose passion for forbidden entanglements may bring more than one of them to their knees, to Georgia McBride at Swoon Romance, for publication in Fall 2012, by Steven Malk of Writers House (World English).

 

No. 1 NYT bestselling author of WILD and TINY BEAUTIFUL THINGS Cheryl Strayed’s DAUGHTERLAND, continuing her journey after her solo hike on the Pacific Crest Trail as she rebuilds her life and gains a new understanding of her childhood when she becomes a mother; and a novel, PAX, set in Portland, Oregon, about four very different people during a year of crisis and change, again to Robin Desser at Knopf, in a major deal, by Janet Silver at Zachary Shuster Harmsworth Literary Agency (NA).
 

Valkyrie Rising author, Ingrid Paulson’s prequel short story, VALKYRIE SYMPTOMS, again to Anne Hoppe for Harper Teen Impulse, by Suzie Townsend at New Leaf Literary & Media (world English).Actor, husband of actress Tori Spelling, and father of five children Dean McDermott’s THE GOURMET DAD, which focuses on family-friendly cooking that is delicious, fun to prepare, and appeals to both grownups and their kids, to Rebecca Hunt at Harlequin, by Jane Dystel at Dystel & Goderich Literary Management (World).

Former Chicago Tribune two-time Pulitzer Prize winner for foreign reporting Paul Salopek’s OUT OF EDEN, a seven-year walking journey during which he will walk from the Great Rift Valley of Africa (beginning in Ethiopia) out the likeliest path of human migration, through central Asia to the tundra of Siberia, hopping a boat across the Bering Straight to North America, where he will proceed to walk the length of the New World interacting with school children and readers on Skype and other social media as he writes about the anthropology and biology of human development as well as the current landscape of the war zones, trouble spots, and places of incredible beauty on this journey of epic scope, to Kate Medina at Random House, in a major deal, in a two-book deal, by < a class=»dealmaker» href=»http://www.publishersmarketplace.com/dealmakers/detail.cgi?id=704«>Geri Thoma at Markson Thoma (Wolrd).

Winner of the 2012 Nobel Prize in Economics Alvin Roth’s WHO GETS WHAT, drawing on his pioneering work in «market design» to explain the hidden rules guiding courtship, school admissions, job hunting, and many other vital realms where money isn’t the main factor determining who gets what, to Eamon Dolan at Eamon Dolan Books, by James Levine at Levine Greenberg Literary Agency. Rights:
efisher@levinegreenberg.com
Lori.Glazer@hmhpub.com

The acused – oates
MarcyKate Connolly’s debut novel, MONSTROUS, about a girl recreated from the parts of her broken body, the wings of a raven, the tail of serpent, and a cat’s razor-sharp vision, and given the mission to avenge her own death and stop other girls of the countryside from suffering the same fate, pitched as Frankenstein meets Brothers Grimm, to Rosemary Brosnan at Harper Children’s, in a good deal, at auction, in a two-book deal, by Suzie Townsend at New Leaf Literary & Media (NA).

 

Legg inn en kommentar