David Fincher snuser på Gone Girl

Gillian Flynns tredje roman, Gone Girl, har vært en stor suksess for forfatteren. Boken har ligget nærmest konstant på bestselgerlistene i USA siden utgivelsen, og kritikken av boken har vært god. Det har tidligere blitt kjent at filmrettighetene til boken ble solgt for 1,5 millioner dollar til 20th Century Fox, og Reese Witherspoones selskap Pacific Standard skal produsere filmen. Mange har spekulert i om Witherspoone vil ha hovedrollen i filmen, men i følge the Hollywood Reporter skal hun kun engasjere seg på produksjonssiden.

Gillian Flynn skal selv skrive manus til den kommende filmen.  – Det var viktig at jeg var involvert i den biten, har hun sagt i et tidligere intervju. Flynn har vokst opp med en far som var filmprofessor, og hun har også studert film samt arbeidet med å dekke film i over 10 år i Entertainment Weekly i USA.

Nå har det også blitt kjent at David Fincher samtaler om et mulig regissøransvar for filmen. Fincher er kjent som regissør av filmer som Fight Club og den amerikanske filmversjonen av Menn som hater kvinner (The Girl with the Dragon Tattoo). Jeg krysser fingre og tær for at dette blir ett av hans kommende prosjekter. Jeg tror han vil klare å fange stemningen fra Flynns bøker veldig godt.

Font forlag utgir Gone Girl med tittelen Flink Pike på norsk i disse dager.

Flynns tidligere romaner, Sharp Objects og Dark Places skal forøvrig også filmatiseres. Sistnevnte skal trolig begynne med innspilling allerede denne vinteren.

Legg inn en kommentar