Fra manus til bok og fra bok til film #2

Her kommer informasjon om kommende bøker, og filmadapsjoner av allerede eksisterende bøker. Jeg samler opp og poster nyheter om dette med ujevne mellomrom, litt ala boknyhetene mine:

Omslaget til Hosseinis nyeste roman er klart
I forrige utgave av denne spalten skrev jeg om at forfattereren bak Drageløperen, Khaled Hosseini, kommer ut med en ny roman til våren. Nå er omslaget klart, og det ser slik ut:

Ny bok fra Eriksson og Sundquist
Jerker Eriksson og Håkan Axlander Sundquist, som mange kjenner som forfatterne bak Victoria Bergman – trilogien, kommer ut med en ny krimserie denne våren. Serien, som har fått tittelen Svart Melankoli, skrives under forfatternavnet Erix Axl Sund. Første bok utkommer i juni på den svenske forlaget Ordfront, og den har fått tittelen Glaskroppar. Her handler det om at en selvmordsbølge skyller over Sverige. Unge mennesker tar livet av seg på de mest makabre måter, og det eneste de har til felles er at de alle har næret en dyp interesse for bandet Hunger. Kriminalbetjent Jens Hurtig får i oppdrag å undersøke selvmordene, og han finner snart flere fellesnevnere. Det er meningen at Svart Melankoli også skal bli en trilogi.

Ny roman fra Ernst Cline
Forfatteren bak sci-fi romanen Ready Player One arbeider med en ny roman. Armada, som boken skal hete, handler også om videospill og rettighetene til boken ble solgt for en sekssifret sum før jul i fjor. Det er Crown Publishing som skal utgi boken. I likhet med Ready Player One er det meningen at Armada også skal bli film. Universal Pictures sitter på filmrettighetene. Ready Player One er utgitt på norsk av Vendetta forlag.

Ny roman fra Natasha Solomons
Forfatteren bak romanen Fortellingen i fiolinen, som Cappelen Damm utga på norsk i fjor, er snart aktuell med en ny historisk roman. Tittelen er The Gallery of Vanished Husbands og boken foregår i kunstmiljøet i London på 1960-tallet. Boken har planlagt utgivelse til sommeren.

Flere romaner fra Dean Koontz.
Forfatter Dean Koontz har over åtti romaner på samvittigheten, og nå kommer det enda flere. I desember skrev han kontrakt på seks romaner til, og blant dem er siste bind i Odd Thomas – serien. Deeply Odd, som denne boken heter, utkommer til sommeren.

Og flere fra Wilbur Smith
Wilbur Smith har også skrevet mange romaner, hele 33 stykker, og han har solgt over 122 millioner eksemplarer av bøkene sine. Han har også skrevet kontrakt på seks nye bøker. En av dem er en oppfølger til River God og denne vil utkomme rett før jul 2014. Etter dette er planen at han skal gi ut to romaner i året, og noen av dem vil han skrive sammen med andre forfattere.

Brandon Sanderson skriver for ungdom
Mange forbinder forfatter Sanderson som mannen bak fantasyserien Mistborn. Han har skrevet flere fantasyromaner for voksne, og har skaffet seg en stor fanbase. I Norge har blant annet bokbloggeren Knirk skrevet om bøkene hans. I fjor sommer ble det kjent at Sanderson hadde skrevet kontrakt på en ungdomsserie, og til høsten debuterer han som ungdomsforfatter. Boken, Steelheart, er første del i en dystopisk serie. Filmrettighetene til boken er også solgt for en stor sum.


Suksess for selvpubliserte forfattere

Mange selvpubliserte forfattere opplever stor suksess. En av dem er Hugh Howey, hvis serie Wool har solgt over 300 000 eksemplarer. Nå har han solgt rettighetene til serien til Simon & Schuster, og første bok utkommer i print i mars i år. Rettighetene til bøkene er også solgt til over 18 land og 20th Century Fox skal trolig lage film av bøkene.

Cora Carmack har også opplevd stor suksess med sin selvpubliserte roman Losing it. Boken har ligget på bestselgerlistene, og nå er rettighetene blitt solgt til det amerikanske forlaget William Morrow i en budkrig. Planen er at Carmack skal utgi 3 bøker ved forlaget.

Ny serie fra Maria Snyder
Forfatter Maria Snyder står bak suksessrike serier som The Study Series og The Healer Series. Snart kommer hun med en ny bok kalt Storm Watcher. Boken er myntet på de litt yngre leserne (8 – 14 år), og handler om noen tenåringer som opplever en sommer full av dramatikk.

Samarbeid mellom amerikanske ungdomsforfattere
Cassandra Clare, Maureen Johnson og Sarah Rees Brennan skal samarbeide om å skrive en serie ebok-noveller kalt The Bane Chronicles. Novellene skal handle om en udødelig trollmann som man tidligere har møtt i Skyggejegerne – serien til Clare. Det vil bli utgitt en novelle i måneden i 2013, og serien kommer ut i bokform i 2014. I Norge utgir Schibsted bøkene til Cassandra Clare.

Nick Nolte skriver biografi
Hollywood – skuespiller Nick Nolte arbeider for tiden med sin selvbiografi, hvor han vil fortelle om sine seks år i filmindustrien. Boken skal utgis av det amerikanske forlaget William Morrow.

Flere bøker i Falling Kingdoms – serien
Morgan Rhodes serie Falling Kingdoms, skal bli på i hvert fall fire bøker. Det ble klart i november i fjor. Fantasy – serien er skrevet av Michelle Rowen, og har fått mye oppmerksomhet etter at første bok utkom i desember 2012. Knirk har skrevet om første bok her.

Code Name Verity til lerretet
Code Name Verity av Elizabeth Wein skal bli film.En opsjon på filmrettighetene ble solgt like før jul. Du kan lese en omtale av boken hos Mari her.

Juliet Immortal blir TV – serie
Stacey Jays ungdomsserie Juliet Immortal, som handler om forholdet mellom Romeo og Juliet, skal bli TV – serie på ABC Family i USA. Det er foreløpig usikkert når serien kommer på skjermen, men forfatteren skal selv skrive og produsere serien.

Se opp for disse bokdebutene i 2013:
Den britiske bokkjeden Waterstones har laget en liste over det de mener er de 10 bokdebutene man bør holde et blikk på i 2013. Kjeden har tidligere fremhevet Harold Frys utrolige pilegrimsferd på samme vis. De ti bøkene de mener du bør merke deg i år, er disse:

Pig’s Foot by Carlos Acosta (Bloomsbury, 30 October)
Idiopathy by Sam Byers (Fourth Estate, 25 April)
Y by Marjorie Celona (Faber and Faber, 17 January)
The Universe Versus Alex Woods by Gavin Extence (Hodder & Stoughton, 31 January)
Burial Rites by Hannah Kent (Picador, 29 August)
The Fields by Kevin Maher (Little, Brown, 7 March)
The Son by Michel Rostain (Tinder Press, 23 May)
(Denne utkom på norsk i fjor. Les Rose Maries anmeldelse her. )
The Spinning Heart by Donal Ryan (Doubleday Ireland, 27 June)
Marriage Material by Sathnam Sanghera (William Heinemann, 26 September)
Ghana Must Go by Taiye Selasi (Viking, 4 April)
Ballistics by DW Wilson (Bloomsbury, 1 August)

Og helt til slutt avslutter jeg med traileren til Gail Carrigers nye bok Etiquette & Espionage som kommer ut i februar: 

Legg inn en kommentar