Fra manus til bok og fra bok til film #4

Her kommer informasjon om kommende bøker, og filmadapsjoner av allerede eksisterende bøker. Jeg samler opp og poster nyheter om dette med ujevne mellomrom:

Ny bok fra Abraham Vergese
Forfatter Abraham Vergese er kjent for de norske leserne som forfatteren av boken Alene sammen. Denne romanen har ligget flere år på bestselgerlistene i USA, og den selger også veldig godt her i Norge. Nylig ble det kjent at Verghese arbeider med en ny roman med handling fra blant annet India på 1940 – tallet. Vi følger en pike som utdanner seg til å bli en fremtredende kirurg. Bokens tittel er foreløpig The Maramon Convention. Det er Gyldendal som utgir Verghese på norsk.

Eowyn Ivey skriver på ny roman
Forfatteren av bestselgeren Snøbarnet holder på en ny roman. Shadows on the Wolverine er den foreløpige tittelen på prosjektet, som handler om en eventyrer som reiser inn i Alaska og kommer over spor som tyder på at lokale legender faktisk er virkelige. Det er foreløpig ukjent når boken vil bli utgitt. Pantagruel forlag utgir Ivey i Norge.

Ny bok om Kennedy – drapene
Journalist og forfatter Patrick Nolan har viet en stor del av livet sitt til å finne ut hvem som sto bak drapet på tidligere president John F. Kennedy. Til høsten presenterer han sine funn i boken CIA Rogues and the Killing of the Kennedys. Her hevder han at CIA står bak drapet på den populære presidenten og hans bror Robert Kennedy. 

«En bemerkelsesverdig biografi fra Holocaust»
Det skriver forlaget Atheneum i en pressemelding hvor de kunngjør at de har kjøpt rettighetene til biografien til den yngste overlevende etter Holocaust. Leon Leyson var 10 år gammel da han ble reddet av Oscar Schindler. Boken The Boy on the Wooden Box skal utgis på engelsk i august i år.

Budkriger om ungdomsbøker
Den amerikanske ungdomsforfatteren Cat Hellisen debuterte med When the Sea is Rising Red i 2012. Nå arbeider hun med en roman kalt Beastkeeper, som er basert på eventyret om Skjønnheten og Udyret. Amerikanske forlag innledet en budkrig for å sikre seg rettighetene til romanen, og den kommer trolig ut i 2014.

I am Sky av Jillian Cantor ble også gjenstand for budkrig da rettighetene til romanen nylig ble solgt. Her handler det om en gutt og en pike som blir reddet fra en øy hvor de har levd hele sitt liv, bare for å oppdage at den virkelige verden ikke er det paradiset de tidligere har trodd. Du bør også merke deg tittelen The Blood Guard , en roman de amerikanske forlagene har stor tro på. Boken er skrevet av pseudonymet Carter Roy, som tidligere har skrevet prisvinnende noveller. The Blood Guard er første boken i en trilogi som sammenliknes med Percy Jackson- serien og romanene til Alexander Dumas. Første bok kommer trolig ut høsten 2013.

En annen trilogi du bør legge deg på minnet, er Seeker – trilogien, skrevet av Arwen Elys Dayton. Bøkene befinner seg i fantasy – og science fiction sjangeren, og handler om en ung pike som har ligget i hardtrening i flere år for å bli en «seeker». Første bok kommer ut i 2015, og rettighetene til serien er allerede solgt til en lang rekke land. Filmrettighetene er også solgt.

Fantasy – trilogien, The Luck Uglies, ble også gjenstand for budkrig på rettighetene. Trilogien skrives av debutforfatteren Paul Durham, og handler om elleve år gamle Rye som har hørt hviskingen til «the Luck Uglies» helt siden han var liten. Første bok i serien skal utkomme i 2014, og det er Harper Collins som har rettighetene.

Ny roman fra Jeannette Walls
En annen bestselgende forfatter hos norske Pantagruel, Jeannette Walls, har også skrevet en ny roman. The Silver Star kommer ut på engelsk i juni og handler om Bean Holladay som sammen med sin søster reiser til en onkel i Virginia, og her lærer hun nytt om sine foreldre. Handlingen i boken foregår på 1970-tallet.

Ny bok fra forfatter Joseph Delaney
På bokmessen i Bologna var det enkelte bøker som fikk mer oppmerksomhet enn andre, og en av dem var The Ghost Prison, som er skrevet av Joseph Delaney. En forfatter mange kjenner fra serien Den siste lærling. Bokens handling foregår i et slott i Lancashire hvor en gutt arbeider som fangevokter. Boken skal utkomme til høsten.

Ny bok i Pingle – serien
I slutten av mars ble det gjort kjent at det kommer en åttende bok i den bestselgende serien om pinglen. Boken kommer ut på engelsk i november, og den vil samtidig bli utgitt i flere andre land, blant dem Norge. Serien om pinglen har solgt i mer enn 85 millioner eksemplarer verden over.

Den nye pinglen?
Leter du etter bøker som kan tilfredsstille fans av pingle – serien? Da kan kanskje Stephan Pastis’ Timmy Failure være et aktuelt valg. Denne barneboken har allerede fått svært mye oppmerksomhet denne våren, og rettighetene er solgt til en land rekke land, blant dem Norge. I boken møter vi Timmy som leder et detektivbyrå. Pastis har tidligere skrevet tegneserier. Førsteopplaget på boken i USA var på hele 200 000 eksemplarer.

Melissa Marr debuterer som barnebokforfatter
Amerikanske Melissa Marr har skrevet flere bestselgende bøker for ungdom, og er mest kjent for sin serie Wicked Lovely. Nå forsøker hun seg innen barneboksjangeren med billedboken Bunny Roo. Historien ble opprinnelig funnet på for Marrs yngste barn da han lå på sykehuset, fordi legene fortalte Marr at sønnen roet seg ned når han hørte hennes stemme. Marr kladdet fortellingen på sin telefon.

Ny serie fra Butcher
Den bestselgende forfatteren Jim Butcher er i gang med en ny serie som får tittelen The Cinder Spires. Her er det steampunk som står i sentrum, og den første boken har fått tittelen The Aeronaut’s Windlass. Det er foreløpig planlagt tre bøker i serien. -It’s kinda League of Extraordinary Gentlemen meets Sherlock meets Hornblower, sier Butcher selv om serien. 

Hank Steinberg debuterer som forfatter
Skaperen av tv-serien Without a Trace går til bøkenes verden. I juni debuterer han som forfatter med actionthrilleren Out of Range. Paramount har tidligere kjøpt filmrettighetene til boken, og Steinberg arbeider for tiden selv med å skrive manuset. Erwin Stoff, som står bak filmer som The Matrix, skal produsere filmen. 

Flere bøker om Flavia de Luce
Alan Bradley har hatt stor suksess med sine krimromaner hvor unge Flavia de Luve har hovedrollen. I januar 2014 kommer den sjette boken i serien, og den har fått tittelen The Dead in Their Vaulted Arches.

Utgivelse satt for ny Ransom Riggs roman
Januar 2014 er også måneden da Ransom Riggs nyeste bok skal utgis. Forfatteren, som ble kjent gjennom sin debut Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, har skrevet en oppfølger med handling fra 1940-tallet og fremover. Hoveddelen av boken finner sted i London, og er som den forrige spekket med spesielle fotografier.
Schibsted utgir Riggs’ bøker i Norge.

Fra bok til film:

Film om himmelen
Eben Alexander har hatt stor suksess med sin bok Proof of Heaven, hvor han skriver om en nærdøden – opplevelse han selv hadde og hans tanker om hvor vitenskapen ender og det spirituelle begynner. Boken har ligget på bestselgerlistene i USA helt siden den ble utgitt i oktober 2012. Nå er det også klart at boken skal bli filmatisert. Universal har kjøpt rettighetene, og Mary Parent og Vale Boyter skal produsere filmen. Ryan Knighton skal skrive manuset. De norske rettighetene til boken er også solgt.

Den nye Barnepiken?
Julie Kiblers debutroman Calling me home har fått mye oppmerksomhet i forkant av utgivelsen denne våren, og den sammenliknes av mange med den bestselgende boken Barnepiken. Den har fått gode anmeldelser, og er en favoritt blant leserne på steder som Goodreads. Nå er det klart at romanen også skal filmatiseres. Det er Warner Bros som har kjøpt rettighetene, og Roy Lee skal produsere filmen. De norske rettighetene til romanen er for lengst solgt.

Hekseroman til filmlerretet
Sally Greens debut Half Bad fikk stor oppmerksomhet under årets bokmesse i Bologna. Romanen, som skal utgis av Penguin våren 2014, handler om en verden av hekser og er den første i Half Life – trilogien. Nå har Fox 2000 kjøpt filmrettighetene til boken, og Karen Rosenfelt, som tidligere har produsert Twilight – filmene, skal være produsent på prosjektet.

Mye omtalt oppvekstroman skal filmatiseres
Nickolas Butlers kommende debutroman Shotgun Lovesongs har også fått mye oppmerksomhet på vårens bokmesser. Romanen følger tre menn i 30 – årene som alle bor i samme by hvor de også vokste opp. Boken skal være delvis inspirert av Bon Iver. Fox Searchlight har kjøpt filmrettighetene til romanen.

Rainn Wilson får hovedrollen i serien basert på G.W. Perssons bøker
Raiin Wilson, som er kjent fra TV-serien the Office, får hovedrollen i CBS’ filmatisering av Leif G. W. Perssons bestselgende krimserie. Hart Hanson, som står bak TV-serien Bones, skal skrive manuset.

Legg inn en kommentar