Kortlisten til The Women’s Prize for Fiction og vinnerne av Pulitzerprisen er annonsert

I løpet av det siste døgnet har det blitt gjort kjent hvilke forfattere som kan vinne The Women’s Prize for Fiction i år, og hvem som vant årets Pulitzerpris. Her er en oversikt med spennende lesetips:

Pulitzerprisen for skjønnlitteratur gikk til Barnehjemsbestyrerens sønn av Adam Johnson.
Juryens begrunnelse var blant annet dette:

«an exquisitely crafted novel that carries the reader on an adventuresome journey into the depths of totalitarian North Korea and into the most intimate spaces of the human heart»

 

Johnson vant foran finalister som Eowyn Ivey med Snøbarnet,og Nathan Englanders What We Talk About When We Talk About Anne Frank. 


Pulitzerprisen er oppkalt etter avismannen Joseph Pulitzer, som tok til ordet for prisen i sitt testament i 1904. Den første Pulitzerprisen ble utdelt i 1917, og antallet kategorier har økt siden da. His Family by Ernest Poole var den første som vant prisen i kategorien skjønnlitteratur. Siden har kjente navn som Edith Wharton, Margaret Mitchell, John Steinbeck og Philip Roth vunnet prisen.

Kortlisten til the Women’s Prize for Fiction består av følgende forfattere og verker i år: 

Hilary Mantel: Bring up the Bodies

Utgitt på norsk av Forlaget press under tittelen Falkejakt.

Barbara Kingsolver: Flight Behaviour

Kate Atkinson: Life after Life

A.M. Homes: May We Be Forgiven

Zadie Smith: NW

Utgitt på norsk av Aschehoug forlag i år. Ny utgave ventes i starten av juni.

Maria Semple: Where’d You Go, Bernadette

The Women’s Prize for Fiction ble lansert som pris i 1996 og vinneren mottar 3000 britiske pund og et kunstverk. Årets vinner annonseres onsdag 5. juni. Zadie Smith og Barbara Kingsolver har vunnet en gang tidligere. I fjor vant Madeline Miller med The Song of Achilles.

Takk til Clementine hos Har du lest som gjorde meg oppmerksom på at de nominerte var lagt ut. Er det noen av disse du har lest eller vil lese?

Legg inn en kommentar