Sommeroppsummering og tiden fremover

Da var juni og juli over, og august er så vidt i gang. Om litt over en uke begynner pressekonferansene hvor forlagene presenterer sine høstlister, og da er bokhøsten i gang for alvor. Jeg gleder meg til spennende utgivelser, og ikke minst til bokbloggertreffet som finner sted lørdag 14. september under Oslo Bokfestival – mer informasjon om akkurat det, finner du her. Denne høsten har jeg også noen nye, spennende planer i tilknytning til bloggen, men det skal jeg si mer om senere når det blir aktuelt. I tillegg fortsetter jeg som vanlig med bokanmeldelser, boknyheter og intervjuer med forfattere og annet bokrelatert.  Jeg har også tenkt å følge med på Bookerpris-samlesingen til Clementine på Har du lest. Den kan du finne mer informasjon om her. Jeg planlegger å lese i hvert fall The Luminaries og Transatlantic.

Det kommer til å bli mer jevnlige oppdateringer på bloggen enn hva som har vært tilfelle det siste året. Mange innlegg er allerede planlagt . Tiden før jul i fjor og frem til denne sommeren har vært preget av flere triste ting på hjemmebane, og det har ført til lite bloggetid da fokus har vært nødt til å være andre steder. Flere av sakene og intervjuene jeg hadde planlagt har blitt liggende, og det er jeg veldig lei meg for. Av og til kommer rett og slett bare livet i veien.

Det er først i sommer at leselysten og tiden til å lese har kommet tilbake, og jeg har fått kommet meg gjennom endel bøker, faktisk mange til å være meg. Jeg skulle ha begynt å skrive om noen av dem allerede for en uke siden, men da slo lynet ned her, bokstavelig talt, og alt som var av brunevarer og oppvaskmaskin tok kvelden, samt at internett forsvant og det luktet brent i hele huset. Det var så store krefter i sving at enkelte stikkontakter ble sprengt ut av veggene. Skikkelig ekkel opplevelse.

Dagen før lynnedslaget, Bogart og jeg koser oss på terassen, og aner fred og ingen fare

Men tilbake til lesingen. Jeg har kommet meg gjennom mange bøker, som sagt. Letters from Skye av Jessica Brockmole har jeg alt omtalt her. En lettlest og romantisk bok som passet flott for varme sommerdager. De andre bøkene jeg har lest er disse:

Kommer på norsk i september
Utkommer i august på norsk og på engelsk
Kommer på norsk i august
Kommer på norsk i august
Kommer på norsk i september

Anmeldelsene av disse kommer jeg til å publisere her på bloggen etter hvert, men jeg kan allerede nå si at Burial Rites har vært sommerens store leseopplevelse. Jeg leste ut boken på et døgn og den sitter i meg enda. Forfatteren av boken er en ung debutant, og det gjør boken enda mer imponerende. Det er absolutt en tittel du bør merke deg denne høsten.

Ordsamleren av Gry Hovdenak Strøm, som jeg også har lest denne sommeren, kan du lese omtale av i morgen. Forfatteren av boken besøker bloggen min på tirsdag.

I tillegg har jeg fordypet meg i min interesse for 1800-talls litteratur igjen. Jeg holder fortsatt på med The Woman in White av Wilkie Collins, en bok jeg liker veldig godt, og som har gitt meg lyst til å lese enda mer av forfatteren.

Dessuten leser jeg Peter Ackroyds biografi om Charles Dickens, som jeg skal blogge om i forbindelse med Moshonistas biografilesesirkel.

Jeg har planer om å lese meg gjennom flere 1800-talls klassikere utover høsten, ikke minst er jeg nysgjerrig på The Tenant of Wildfell Hall etter å ha lest denne artikkelen om Bronte – søstrenes bøker.
Jeg fant dessuten noen flotte utgaver av disse Charles Dickens – bøkene på en bruktbokhandler i Lillestrøm. De ser knapt lest ut og er i kjempefin stand:

Bruktbokhandlere er definitivt stedet å lete dersom man ønsker å finne klassikere på norsk. Mange av dem er ikke lenger å få tak i blant utgivelsene hos de ordinære forlagene.

Jeg har forøvrig begynt aktivt å bruke instagram også. Du finner meg der dersom du søker etter «Bokelskerinnen».

Legg inn en kommentar