Hektiske dager, bokbloggere mot rasisme, og liten lesetid

Aller først, i dag blogger flere nordiske bokbloggere mot rasisme, og jeg anbefaler å klikke innom Ellikkens innlegg her. 

Desember har vært en av de mest hektiske månedene i hele år, og det har blitt lite lese-og bloggetid. Jeg har påbegynt flere bøker, men ikke fullført så mange av dem. På nattbordet ligger blant annet De håpefulle av Nicolai Houm, Det var stille, det snødde av Mariann Aaland, Anne Vikens bøker om Elise, The Luminaries av Eleanor Catton og Karine Nyborgs Jeg er ikke redd for mørket. I tillegg leser jeg Stephen Kings nyeste roman på norsk, 22.11.63, og biografien om Humphrey Bogart.

Julen skal brukes til å fullføre noen bøker, og samtidig skal jeg lese meg opp på litt flere norske romaner, slik at jeg har enda flere alternativer å velge mellom når jeg skal nominere til Bokbloggerprisen.

Hektisk måned til tross, desember har også bydd på mange inspirerende og fine stunder. Høydepunktene: sammen med Line var jeg på Kritikersalong, og hørte på debatt om bokåret 2013. Jeg var dommer sammen med Tom Egeland og Guro Sibeko på det første Forfatterfight-arrangementet, hvor Eskil Aasmul og Ingebjørg Liland gikk videre til finalerundene i mai. Eskil har skrevet om det å få førsteplassen her, og Lise har skrevet om kvelden her.  En flott kveld med masse mennesker og høy stemning. Gleder meg til å være publikum på neste runde i februar. Jeg ladet opp til Forfatterfight med bokshopping på Eldorado sammen med Silje, og kjøpte julegave til meg selv:

Jeg har også bestilt meg noen bøker som kom hjem i posten:

I desember gikk også det første julebordet for bokbloggerne i Oslo og omegn av stabelen. Det skal definitivt gjentas til neste år, og da håper vi at vi får med enda flere. Vi hadde pakkelek, og jeg var så heldig å pakke opp den mye omtalte poesisamlingen til Yahya Hassan. En bok som også utkommer på norsk til våren. Bjørg har skrevet om boken her.

Desember var også måneden for det årlige julebordet med kollegaer på hotel Bristol, ved siden av mange fine sosiale evenementer med gode venner.

Det vil ikke bli mange oppdateringer her inne på bloggen resten av måneden heller. Jeg har et manus jeg må fullføre, og mye annet som skal gjøres. Bloggetiden bruker jeg på å skrive innlegg som skal legges ut her fra og med januar. Jeg er i full gang med å planlegge bokvåren 2014 her på bloggen, og kan love flere spennende intervjuer og saker. I tillegg kommer det en ny spalte her inne… Den kombinerer min lidenskap for bøker med en annen interesse.Jeg skal skrive mer om det i starten av 2014.

Jeg oppdaterer forøvrig instagram-profilen min mer jevnlig for tiden. Søk på «bokelskerinnen», så kan du få tips til bøker og annen litterær inspirasjon der inne.

Ønsker dere alle en flott juletid med mange fine leseopplevelser.Har dere noen spennende bøker dere planlegger å lese i julen?

Legg inn en kommentar