Bokelskerinnen intervjuer: J.A. Redmerski

I dag synes jeg det er veldig stas å ønske J.A. Redmerski velkommen til bloggen min:

Jessica Ann Redmerski, eller J.A. Redmerski som hun bruker som forfatternavn, er født og oppvokst i Arkansas i USA, og bor også der i dag med sine tre barn. Hun er en stor tilhenger av bøker og fjernsyn, varulver og zombier, og elsker The Walking Dead, Anne Rice, Neil Gaiman, Cormac McCarthy og Philippa Gregory. I dag er Jessica forfatter på heltid.


Jessica har skrevet siden hun var 13 år. Hun er opptatt av mennesker, spesielt de som skiller seg litt ut, og det er noe av inspirasjonen hun tar med seg inn i skriveprosessen og forsøker å formidle gjennom karakterene sine. Det skulle imidlertid ta tid før hun fikk utgitt bøkene sine. Hun forsøkte å få hundrevis av agenter til å plukke opp en paranormal serie samt en annen bok hun hadde arbeidet med, men ble refusert hele tiden. Etter hvert sluttet hun å ta kontakt med agenter og begynte å skrive på Kanskje aldri. Hun selvpubliserte så boken som e-bok 15. november 2012. Den ble en stor suksess og en bestselger. Allerede 6. desember samme år hadde den solgt i over 75.000 eksemplarer, og interessen fra etablerte forlag startet. Grand Central Publishing kjøpte til slutt rettighetene og utga boken på nytt i pocketformat i 2013. De internasjonale rettighetene er senere solgt til 22 land, blant dem Norge, hvor boken akkurat har utkommet i innbundet format: 

 

I boken møter vi Camryn Bennett som bestemmer seg fra å rømme fra alt hun kjenner. På turen blir hun kjent med Andrew, og han klarer å komme innpå henne. Camryn føler at livet er verdt å leve igjen, og begynner å konfrontere problemene sine, men Andrew har sine egne mørke hemmeligheter…

Jeg har vært så heldig å få et intervju med Jessica, og her kan du blant annet lese om hvordan hun fikk ideen til boken, og hvorfor hun tror new adult er blitt en så populær sjanger:

Hvordan fikk du ideen til Kanskje aldri, og hvor lenge arbeidet du med boken?

Ideen til boken kom fra en drøm jeg har hatt hele livet, om å bare droppe alt som ikke egentlig betyr noe for meg og reise verden rundt. Jeg levde meg sterkt inn i livene til Camryn Bennett og Andrew Parrish i Kanskje aldri, og det tok meg omlag seks uker å skrive boken.

I romanen møter vi tyve år gamle Camryn Bennett. Hvordan gikk du frem for å sette deg inn i tankene og følelsene til en tyve år gammel jente?

Jeg tror at jeg husker hvordan det var å være tyve år, men viktigere enn det, jeg portretterte Camryn i lyset av den tyve år gamle jenta jeg ville være.

Romanen din befinner seg i sjangeren New Adult. Hvorfor valgte du å skrive nettopp innenfor denne sjangeren, og hvorfor tror du denne sjangeren er blitt så populær blant lesere i dag? 

Jeg elsker å skrive new adult -bøker fordi det tillater meg å krysse grenser og skrive om mer voksne temaer i en slags ungdommelig atmosfære. New adult er eldre og mer vågalt enn Young adult, men yngre og mer vågalt enn vanlige voksenromaner. Jeg tror det er disse tingene som har hjulpet New adult å vokse til å bli en slik suksessfull sjanger.

Kanskje aldri ble, som nevnt, opprinnelig selvpublisert. Hvorfor valgte du å selvpublisere, og hva tror du er årsaken til at boken ble en så stor selvpubliseringssuksess?

Jeg valgte å selvpublisere fordi jeg allerede visste hvor ekstremt vanskelig det var å få en agent og så forsøke å få kontrakt med et forlag – den gamle måten å gjøre ting på. Fremveksten av selvpubliseringsindustrien har virkelig begynt å riste litt i den etablerte, litterære verdenen og jeg ville være en del av dette og gjøre det på egen hånd.

Du har nevnt at du elsker bøker som presser grenser. Hva er grunnen til det?

Ja, jeg elsker bøker som krysser over grenser fordi de fremstår som VIRKELIGE for meg. Jeg liker ikke å lese bøker som er sensurert, eller hvor du kan se at forfatteren har forsøkt å ikke fornærme leserne ved å pakke inn enkelte scener eller aspekter ved det virkelige livet i sukkerspinn. Jeg vil lese om ting som skjer på en måte som de ville skjedd på i det virkelige livet, og ikke bare hvordan folk forventer eller håper at det skal være.

Mange lesere har sagt at de føler seg sterkt, følelsesmessig knyttet til historien i Kanskje aldri. Var det emosjonelt for deg å skrive boken?

Ja, det var veldig emosjonelt for meg å skrive mange av scenene. Spesielt scenene i slutten av boken, men de skal jeg ikke si mer om her siden jeg ikke vil avsløre noe.

Hvis leserne liker Kanskje aldri, hvilke av dine andre bøker anbefaler du at de leser etterpå? 

Jeg vil absolutt anbefale at de leser oppfølgeren, The Edge of Always, slik at de kan finne ut hvordan historien om Camryn og Andrew slutter. Jeg anbefaler også min nyeste new adult – spinoff roman, Song of the Fireflies.

Hvordan føles det å bli utgitt i Norge, og er det noe du har lyst til å si til de norske leserne?

Jeg synes det er fantastisk og helt utrolig å bli utgitt i Norge. Jeg er kjempeglad. Og jeg vil gjerne si takk til alle mine tilhengere der og gi dem en stor, virtuell klem.

Tusen takk for at du tok deg tid til dette intervjuet, Jessica Ann Redmerski. 

Hvis du vil lese mer om forfatteren, finner du informasjon om henne på hjemmesiden hennes her. Hun har også en egen twitterkontoog en pinterestside med mer informasjon om bøkene og seriene sine.


Legg inn en kommentar