Nytt i bokhyllen; sakprosa, dikt og spennende romaner

Det blir lite bokanmeldelser her inne for tiden. En travel hverdag gir ikke så mye lesetid, og når jeg leser er det veldig ofte manus jeg ikke kan snakke om her inne. En og annen bok leses innimellom, men det tar lengre tid å komme gjennom dem. Da er det selvsagt helt på sin plass å kjøpe enda flere bøker, noe jeg har gjort de siste ukene, så har jeg en enda større lesebunke å glede meg til når tidene blir mindre travel. Her er noen av godbitene jeg har tatt med meg hjem den siste tiden:

Hvis jeg er i Oslo sentrum og har tid til overs, liker jeg å stikke innom Norli i Universitetsgaten. Det gjorde jeg også i slutten av januar, og kom ut med syv bøker. Stallo har jeg gledet meg til lenge, og den er også blurbet av Karl Ove Knausgård. Når forfatteren i tillegg sammenliknes med John Ajvide Lindqvist, måtte jeg ha boken. Londons historie er et interessefelt for meg, og Frank Bills bok har fått flere anbefalinger. Jeg har lest et par av novellene allerede, og sparer på boken for at den skal vare lenger. I tillegg ble det litt svenske romaner, samt en bok som ikke er med på bildet, nemlig denne:

Fugl er nominert til Bokbloggerprisen, og da må jeg jo lese den.

Andre bøker jeg har kjøpt i det siste er disse:

Jeg har gledet meg lenge til å lese Hegnar – biografien til Skredderberget, og håper å få startet på den om ikke lenge. Å lese mer sakprosa og flere biografier er et at fokusene mine i år. Jeg har ikke lest den første krimmen til Marit Reiersgård, men flere har anbefalt den. Jeg kjøpte derfor inn hennes nyeste, så kan jeg lese den etter debuten, som jeg har i hyllen her hjemme.

Ghostman utkommer på norsk senere denne våren, og Sebastian Fitzek er en av Tysklands mestselgende krimforfattere. Jeg trengte noe lett krim, så da ble det disse. I tillegg ville jeg ha Joel Dickers bok, som er Pax forlags storsatsing denne våren.

Pax forlag står også bak den norske utgivelsen av Født til å løpe, som jeg har ønsket meg lenge. Den kjøpte jeg før helgen som var. I løpet av helgen ble jeg fristet med lasagne-middag hos en venninne senere denne våren, dersom jeg meldte meg på og løp Sentrumsløpet. Kun de som løp fikk komme på middag, og da tok jeg en rask beslutning. Ekstra greit å ha denne boken som motivasjon i opptreningen fremover. Jeg, som aldri har løpt på stort annet enn tredemøllene på treningssenteret.

Idlings bok var en av dem jeg merket meg i Gyldendals vårkatalog, så den var det lett å klikke hjem.

Også har jeg gått hen og kjøpt en diktsamling:

Det var NRKs intervju med forfatteren, og bokanmeldelsen hos Bokmerker som overbeviste meg. Jeg kommer ikke til å skrive en tradisjonell bokanmeldelse av denne. Til det er nok ikke mine diktkunnskaper tilstrekkelig. Men en liten leserrapport kan det hende det blir når jeg er ferdig.

Jeg har også forhåndsbestilt denne boken:

I går lot jeg mammutsalg være mammutsalg, og handlet heller disse bøkene:

En amerikansk sønn gleder jeg meg til å lese, og S.J. Boltons krimbøker er sikkert fine når jeg trenger noe lett og raskt. Skammens historie har jeg lest manuset til, og da synes jeg det var fint med den ferdige boken.

Og helt til slutt fikk jeg en forsinket og spennende julegave fra Silje:

Hun skrøt veldig av boken, og bare det er nok til at jeg gleder meg til å lese den. Strålende bra er beskrivelsen hun har gitt på bloggen sin. Da jeg leste nærmere om boken, så jeg også at den handler om en seriemorder, og siden jeg har en tendens til å velge nettopp bøker om seriemordere, er det enda en grunn til å være spent på boken.

Da har jeg vel tilfredsstilt bokshopper-genet mitt for en god stund fremover får vi tro! Har også kjøpt noen kindle-bøker, men de kan jeg skrive om en annen gang. Har du lest noen av disse bøkene?

Legg inn en kommentar