Vårens engelske krim- og spenningsromaner

Er du som meg og leser like gjerne krim på engelsk som på norsk? Jeg har laget en oversikt over noen av krimtitlene du bør merke deg denne våren: 

Terry Hayes: I am Pilgrim

Denne boken har alt vært i salg i blant annet Australia en stund, og i mai utkommer den i USA. Jeg leste den på starten av året. Hvis du har sans for klassiske spionromaner, er dette en bok du bør merke deg. I tillegg er det en skikkelig bra thriller. Hayes er manusforfatter, og skrev blant annet manuset til From Hell. Dette er spennende, interessant og en bok det er vanskelig å legge fra seg. En bok du absolutt må merke deg denne våren.

Peter Swanson: The Girl with a Clock for a Heart

Peter Swanson er også krimdebutant, men han har tidligere skrevet lyrikk. Selveste Dennis Lehane har blurbet boken, som beskrives som en Hitchcockaktig krim-noir. Bokens hovedperson, George Foss, blir oppsøkt av en gammel flamme som trenger hans hjelp. Opsjon på filmrettighetene er alt solgt.

Jennifer McMahon: The Winter People

Forlaget tror at dette vil kunne bli gjennombruddsromanen til Jennifer McMahon. Boken markedsføres som en roman lesere av Tana French, Gillian Flynn og Chris Bohjalian vil kunne like. Handlingen foregår i en liten by i Vermont, hvor mange har forsvunnet sporløst og hvor det eksisterer gamle legender. Nitten år gamle Ruthie bor sammen med familien i et hus like ved åstedet for et mystisk, gammelt dødsfall, og hun vikles inn i saken da hun finner dagboken til den døde piken.

Sonja Condit: The Starter House

Forlaget trekker frem Den trettende historien av Diane Setterfield når de skal beskrive Sonja Condits debutroman. Et nygift par, Lacey og Drew, flytter inn i sitt nye hjem, og det ser snart ut som om huset er hjemsøkt. Lacey frykter for deres barn, og bestemmer seg for å finne sannheten om hva som har skjedd i huset tidligere.

Marcus Sedgwick: A Love like Blood

Sedgwick har skrevet flere bøker for barn og unge, men i mars kommer han med sin første roman for voksne.  Vi befinner oss i Paris i 1944, hvor Charles Jackson ser en mann som drikker blodet til en død kvinne. Flere år senere støter han på den samme mannen igjen.

James Scott: The Kept

Det er vinteren 1897, og en liten gutt blir vitne til en grusom hendelse på gården han bor på. Da hans mor oppdager ham, rammer flere nådeløse hendelser. James Scott er debutant, og The Kept beskrives som en mørk roman.

Elisabeth Elo: North of Boston

«Dennis Lehane møter Smillas fornemmelse for snø» er en setning som brukes for å beskrive denne debutromanen. Pirio Kasparov opplever et forlis, men blir etter hvert usikker på om det egentlig var en ulykke. Hun slår seg sammen med en journalist i jakten på sannheten.

Isabel Allende: Ripper

Allende debuterer som krimforfatter med denne boken. Amanda har alltid vært fascinert av de mørke sidene ved menneskets natur og er hektet på Jack the Ripper og dataspill. Da det skjer flere drap i byen hennes, lanserer hun sin egen etterforskning. Er det en seriemorder på ferde?

Wiley Cash: This Dark Road to Mercy

«Harper Lee møter Elmore Leonard», er beskrivelsene som brukes på denne boken. Ikke småtterier altså. Det handler om kjærlighet, tilgivelse, blod og hevn i North Carolina. Flere nettsteder mener at dette er en bok du bør få med deg denne våren.

Claire Cameron: The Bear

Fem år gamle Anna må ta vare på broren sin etter at moren deres har blitt livstruende skadd av en bjørn. Boken fortelles gjennom synsvinkelen til Anna, og beskrives blant annet som en thriller. Det er den andre boken til Cameron.

James Carol: Broken Dolls

Dette er den første boken i en ny krimserie hvor leserne blir kjent med Jefferson Winter, som er kriminell og som også har arbeidet i FBI tidligere. I tillegg er han sønn av en av Amerikas verste seriemordere. Fire kvinner er torturert og lobotomert, og Winter må finne gjerningsmannen. Opsjon på tv- rettighetene ble solgt allerede før bokens utgivelse. Carol har sagt at han planlegger å utgi en bok i året om Winter.

I tillegg kommer mange velkjente forfatternavn ut med nye bøker denne våren og forsommeren: 

Mo Hayder: Wolf
Belinda Bauer: The Facts of Life and Death 
Chevy Stevens: That Night
Donna Leon: By Its Cover 
Alan Bradley: The Dead in their Vaulted Arches
Stephen King: Mr. Mercedes
Robert Harris: An Officer and a Spy
Laura Lippman: After I’m Gone
Alexander McCall Smith: The Forever Girl
Rory Clements: The Queen’s Man
Harry Dolan: The Last Dead Girl
Jonathan Kellerman: Killer
John Connolly: The Wolf in Winter
Chris Pavone: The Accident
Jeffrey Deaver: The Skin Collector
Sophie Hannah: The Telling Error
Elizabeth George: The Edge of Water
Deon Meyer: Cobra
Olen Steinhauer: The Cairo Affair
Simon Beckett: Stone Bruises
Ian Rankin: Saints of the Shadow Bible
Lee Child: Inherit the Dead
Ann Cleeves: Harbour Street
Elly Griffith: The Outcast Dead
Dean Koontz: Innocence
Robert Ludlum: The Bourne Retribution
Clive Cussler: Mirage
Tom Rob Smith: The Farm
David Baldacci: The Target
James Patterson: Private L.A.
Richard Montanari: The Stolen Ones
SJ Bolton: A Dark and Twisted Tide
Jeffrey Deaver: Trouble in Mind (Noveller)
Erin Kelly: The Ties that Bind
Megan Abbott: The Fever

Legg inn en kommentar