Kriminell sommer

Sommeren 2014 står i krimlitteraturens tegn for meg. Krim har alltid vært min favorittsjanger, og da jeg var yngre leste jeg nesten bare krimbøker. Alt fra Agatha Christie til norske forfattere. Denne sommeren har jeg også planer om å få lest litt krim. Jeg bestilte meg en liten bunke bøker fra Amazon for noen uker siden, og jeg skal i hvert fall få lest noen av dem. En er allerede fullført.

Noen av krimbøkene jeg har kjøpt og skal lese i sommer. Never Look Back er alt ferdiglest. Omtale kommer.

I tillegg har jeg akkurat vært på krimkonferansen Thrillerfest i New York. En konferanse av og for krimforfattere. Her deler etablerte krimforfattere sine tips med aspirerende forfattere, og andre som skriver innen sjangeren. Det er utdeling av krimpriser, masse sosialt opplegg med mulighet for å bedrive nettverking og mye mer. Et helt fantastisk arrangement som både gir inspirasjon og også introduserte meg for nye, spennende forfattere. Jeg har skrevet flere artikler fra konferansen for bok365.no, og flere er på vei:

Her kan du lese om hvorfor Chelsea Cain er så opptatt av slutten i bøkene sine, og her finner du en sak om hvem som vant thrillerprisene. Du kan også lese om noen av bøkene jeg har lest og skal lese i sommer her.

Under oppholdet besøkte jeg The Mysterious Bookshop. Jeg har vært i New York flere ganger, men har med skam å melde ikke besøkt denne bokhandelen enda og den er et must for en hver kriminteressert leser. Jeg fikk flust med lesetips fra daglig leder, og gikk ut derfra med disse bøkene:

Chelsea Cain: Night Season
Lauren Beukes: The Shining Girls
Harry Dolan: Bad Things Happen
Evie Wyld: All the Birds Singing (Signert)
Julia Dahl: Invisible city (Signert)

Egen sak om bokhandelbesøket kommer.

På selve krimkonferansen hadde de egen bokhandel, og det ble noen bøker der også. I tillegg fikk vi utdelt et par gratiseksemplarer underveis. Den boken jeg ser mest frem til å lese er denne:

Jeg møtte Matt under konferansen, og hans bok var en av titlene vi fikk utdelt leseeksemplarer av. Jeg har sans for en god thriller, og det er alltid spennende å sjekke ut debutanter. Dessuten er det skandinaviske innslag i boken, Matt har nemlig familie i Norge. Han er forøvrig bare 24 år, men har allerede en svært imponerende cv. Han utga sin første bok, en bok om å starte nye virksomheter, som tyveåring!

Ved siden av krimmen skal jeg forsøke å bli ferdig med å lese de nominerte titlene til Bokbloggerprisen. Det er ikke lenge igjen til avstemmingen starter. Jeg gleder meg! Et par leseeksemplarer av bøker som de norske forlagene utgir til høsten skal det også bli tid til!

Legg inn en kommentar