Langlistene til Bokbloggerprisen 2014

Da er øyeblikket endelig inne, og vi kan presentere langlistene til Bokbloggerprisen 2014. Ettersom nominasjonene til prisen strømmet inn ble det klart at det ville bli en hard kamp om å komme med på langlistene. Det var lenge veldig jevnt, og resultatet på listene endret seg stadig etter som stemmene kom inn på epost. De norske utgivelser som har vært de mest populære blant norske bokbloggere i 2014 ble følgende:

Årets roman:
Ida Hegazi Høyer: Unnskyld (Tiden)
Carl Frode Tiller: Innsirkling 3 (Aschehoug)
Aina Basso: Finne ly (Samlaget)
Ann Kyong Sook Øfsti: Si at vi har hele dagen (Gyldendal)
Lars Mytting: Svøm med den som drukner (Gyldendal)
Marit Kaldhol: Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lodz (Samlaget)

Åpen klasse:
Ida Jackson: Morfar, Hitler og jeg (Sakprosa, Aschehoug)
Siri Pettersen: Råta ( Ungdomsroman, Gyldendal)
Lise Grimnes: Kaoshjerte (Ungdomsroman, Aschehoug)
Eli Fossdal Vaage: Hekla myter (Lyrikk, Cappelen Damm)
Simon Stranger; De som ikke finnes (Ungdomsroman, Cappelen Damm)
Ingvild Rishøi: Vinternoveller (Noveller, Gyldendal)

Som jeg skrev innledningsvis var det veldig jevnt i år, og det var mange andre titler som også var veldig populære og knivet om en plass på langlistene. I kategorien årets roman gjaldt det titler som Bjarte Breiteigs Mine fem år som far, Ingrid Storholmens Her lå Tirpits, Didrik Morits Hallstrøms Krø og Lars Petter Sveens Guds barn.

I åpen klasse var titler som Den største forbrytelsen av Marte Michelen, Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til av Liv Marit Weberg, Manillahallen av Ruth Lillegraven og Dette har jeg aldri fortalt til noen av Maria Kjos Fonn også svært populære.

Hvilke titler som kommer med på de endelige kortlistene annonseres mandag 26. januar klokken tolv. Det er disse seks bøkene vi skal samlese fra februar til og med juli i år. I august skal bokbloggerne stemme på den tittelen i hver kategori de har likt best, og under det årlige bokbloggertreffet i Oslo i september blir vinneren i hver kategori annonsert.

Legg inn en kommentar